De zonneborder in juni

Deze maand is het hier een ware explosie van bloemen!  Laat ik er vooral een fotobericht van maken, anders zou dat hier veel te lang worden.

Gewerkt heb ik hier niet in juni.  Vooral gewandeld en gekeken en af en toe eens een melkdistel verwijderd.  De border staat zo vol dat er gewoon geen onkruid meer tussen kan.

IMG_2137

Dit is nog een foto van begin juni.  De pioenen, die kreeg ik als stekje van veltvriend Frans De Smedt.  Het is al een hele oude soort, nog van zijn vader.  Maar de naam, die kennen we niet.  Gecombineerd met Campanula persicaria (de witte), Damastbloem en Persicaria vind ik ze echt mooi.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Stokrozen ook in overvloed hier.  Ik laat ze steeds zichzelf uitzaaien.  Zo zijn er elk jaar toffe verrassingen.

IMG_2205

Ook de Verbena bonariensis begint al te bloemen.  Deze gaat door tot aan de vorst.  Ik vind het een toffe weefplant.  Hij trekt ook veel vlinders aan.

IMG_2204

In de bakken die ik vlocht met snoeiafval van de wilgen, staat de geranium nu in bloei.  Ook tot aan de vorst!  Het is een moderne soort, die ik kreeg van een collega en maatje als enkele stekjes.  Ze wist de naam niet meer.  Ik denk dat het ‘Rozanne’ is, met de blauwe bloemen en witte hart.

IMG_2209

Hier een Verbascum (toorts) op de voorgrond.  Die kreeg ik ooit van een vriendin.  Ze gingen van hun weide een gazon maken en de wilde bloemen moesten er weg.  Wist zij toen veel hoe hip zo’n weide ging worden.  Heel dankbaar heb ik die prachtige plant toen aangenomen.

IMG_2208

De Kalimeris  (zomeraster)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Margrieten, Phloxen en Knautia (beemdkroon)

IMG_2207

Het sieruitje Allium sphaerocephalon (Trommelstokken).  Ik kocht de bolletjes vorig najaar in Beervelde bij Nijssen bulbs.  Stilaan verslaafd raak ik aan zo’n bolletjes kopen.  Bij Nijssen bulbs hebben ze zo’n verscheidenheid.  Vind ik echt plezant.

IMG_2203

Een Malva soort (kaasjeskruid), welke weet ik eigenlijk niet.  Er zijn zo veel soorten Malva.  Ondertussen vernam ik van meneer Fruitberg dat het Malva moschata is.    En een donkere Knautia.

Nog eens fiere stokrozen…

IMG_2217

… en juffertjes in ’t groen, Nigella damascena…

IMG_2231

 

 

 

 

6 thoughts on “De zonneborder in juni

  1. Hilde

    Schrijf jij wel over je eigen tuin ?

    Hoe mooi is dat.

    Groetjes van een goedgezinde tante die straks haar “schatje” gaat halen.

    Tante M

    Like

Plaats een reactie