Odette en de kippen

Haha, nu kunnen jullie echt niet raden waarover ik ga schrijven hè?

Awel, over een t-shirt dat ik zó graag wilde hebben maar wat ik ecologisch niet vond kunnen.  Het passeerde vorig jaar op Facebook : een groen t-shirt met de tekst ‘I want to work in my garden and hang out with my chickens’.  Laaiend enthousiast was ik daarover.  Ik had hem bijna besteld maar toen zag ik dat hij helemaal van de Verenigde Staten moest komen.  Mannekes, dat kon ik toch niet doen?!  Al die vlieguren voor een t-shirt!

Enkele maanden daarna kreeg ik een privé- berichtje van een Natuurpuntvriend.  Weer datzelfde t-shirt!  Hij schreef : “Dat zou nog eens wat voor jou zijn!”  Ja toeme toch!

Nu moet je weten dat als ik iets heel graag wil, ik meestal wel mijn goesting krijg.  En ik een nieuwe hobby heb : naaien.  Ik doe dat samen met vriendinnen bij Hello Alice.  Katia van Kaffee Retouché geeft de lessen en dat is daar zo plezant.

En zo vertelde ik daar over dat t-shirt en of ik dat niet zelf kon maken.  Want van zo ver met het vliegtuig, dat vond ik niet kunnen.  Dan zei er daar iemand dat dat met ‘de Cameo’ toch wel goed te doen was.  Ik hoorde het in Keulen donderen, dat merk van vliegtuig kende ik niet.  En dan moest het toch nog van zo ver komen?  Tja 😜

Ik tekende dus een patroon van een t-shirt : een Odette uit een boek van Maison Victor.  En haalde in de stoffenwinkel ‘Bobby sewing’ een groen stofke met oeko-tex label.

E92801C0-C807-4054-829E-51B7FD731D198ACA1878-DBE3-4F90-9FD1-6A87AAFD25AC

T-shirt in elkaar geflanst en Katia, die maakte voor mij de tekst, niet met een Cameo maar met haar ’ScanNCut’, een hobbysnijmachine met ingebouwde scanner.

Tadaa!  En hier is ie dan, mijn t-shirt!  Helemaal naar mijn goesting … 😍

0BDA4209-EEBE-42D5-9622-E552A0F66865

17 thoughts on “Odette en de kippen

Plaats een reactie