Englishman in New York

I don’t take coffee, I take tea my dear” … ’t zou uit mijn mond kunnen komen.

Dit liedje van Sting hoorde ik deze morgen op de radio en waar ik eigenlijk dacht over te bloggen, zal voor een volgende keer zijn. Eerst hierover iets vertellen…

Elke keer ik dit liedje hoor, word ik terug gekatapulteerd naar mijn studententijd.

Ik studeerde twee jaar ziekenhuisverpleegkunde. Maar de autoritaire dokters die hun frustraties afreageerden op ons, de studentes, was ik zo beu. Daarbij had ik ook minder interesse voor de technische kant van het beroep maar vond ik het enorm boeiend om te kijken hoe mensen reageerden en hoe ze zich voelden in het ziekenhuis. Daarom koos ik in mijn laatste jaar voor psychiatrische verpleegkunde.

Dat bleek een goede keuze te zijn. De stages op psychiatrie, de lessen psychologie, de verschillende therapieën waarover we leerden, enorm boeiend vond ik het.

Ik kwam terecht in een klasje met vier medestudenten. Ons lokaal was een slaapkamer op de ‘peda’. We maakten het er gezellig, hadden een wekkerradio om tijdens de leswisselingen wat muziek op te zetten en kwamen met ons vijven enorm goed overeen.

Leerkrachten konden soms al eens zeuren over die radio, vooral de dokters die kwamen les geven hadden weinig geduld en wilden dat die direct afgezet werd.

En zo stond op een bepaald moment dit liedje van Sting te spelen toen onze leerkracht ‘psychiatrische verpleegkunde’ binnen kwam. Iemand van ons wilde de radio afzetten maar hij deed teken te wachten. “Een boodschap”, was het enige wat hij zei. En toen zong Sting : “Be yourself, no matter what they say” Onze leerkracht zong het zinnetje mee en herhaalde en herhaalde het. Zijn blik sprak boekdelen. Wij waren muisstil, zelfs minuten na het liedje. De boodschap is aangekomen want zelfs nu nog, op moeilijke momenten, geeft het me kracht.

25 thoughts on “Englishman in New York

  1. Een mooie boodschap, zou door velen van ons beter opgevolgd moeten worden.
    Mijn wederhelft is al jaaaaaaaaren superfan van Sting, hij is en blijft een klasbak!

    Like

  2. Grappig om te lezen dat je ook psychiatrisch verpleegkundige bent, mijn man en ik hebben beiden een 4 jarige opleiding tot psych. verpleegkundige gevolgd.Ik ben later via geronto psychiatrie in de ouderenzorg gaan werken tot vorig jaar. Mooi motto!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie