Corona-food

Dezer dagen wil ik zo min mogelijk naar de supermarkt gaan. Eigenlijk ben ik er zelfs nog niet geweest sinds de corona-crisis. Ik bereid maaltijden uit de voorraadkast, de diepvriezer en de tuin. En ik doe mijn inkopen in de buurderij en de verpakkingsvrije winkel.

Proberen creatief te zijn in de keuken. Ik ben bijlange geen keukenprinses maar dit receptje vind ik wel geslaagd: Tagliatelli met rode biet en Berloumi. Dat rode biet met pesto en pasta lekker is, leerde ik bij Moniek van Velt. Ik gaf er dan zelf nog een draai aan om een volwaardige maaltijd te hebben.

Benodigdheden (voor 4 personen):

500 g tagliatelli of andere pasta

2 kleine rode bietjes (vond ik nog in de moestuin)

potje zongedroogde tomaatjes (Oxfam winkel via buurderij)

2 handjes cashewnoten (Tarra, verpakkingsvrije winkel)

blokje parmezaan (vond ik nog in de frigo)

olijfolie (Tarra)

2 handjes rucola (of ik vond nog veldsla en winterpostelein in de moestuin)

peper en kruidenzout

blok Berloumi (buurderij)

Werkwijze:

De rode bietjes wassen en ongeschild gaar koken in een bodempje water (ongeveer een kwartiertje) Terwijl kan je de rucola (of ander groen dat je vond) wassen en in grove stukken hakken.

Een pesto maken met de zongedroogde tomaatjes, de cashewnoten, parmezaanse kaas, peper en kruidenzout en een goeie scheut olijfolie.

De rode bietjes schillen en in blokjes snijden. De Berloumi kaas ook in blokjes snijden en die bakken in een pan tot ze een goudbruin korstje hebben.

De pasta koken en afgieten. Mengen met de pesto, rode biet, Berloumi blokjes en de rucola (of ander groen)

Voilà! Poepsimpel en lekker. Ik zet dat op tafel met de blok parmezaan en de rasp erbij. Zelfs de dochter en jongste zoon eten zo rode bietjes.

21 thoughts on “Corona-food

 1. Het ziet er echt lekker uit. Dank voor het recept. Wij zijn hier ook meer bezig met lekker koken met groenten van de boerderijwinkels uit de buurt want de supermarkt bezoeken is voor mij nu een ook een vreselijke opdracht.

  Like

 2. Ik hou het bij rodebietensap, alhier verkrijgbaar in de biowinkel. Pokkeduur vaneigens, maar superlekker.
  Rode bieten in pasta? Als pastaliefhebber zie ik dat precies niet echt zitten, ook al krijgen de sliertjes er een zalig roze kleurtje van. 😀

  Like

  • Haha, begrijp je helemaal Menck! Dat was ook mijn reactie toen ik het de eerste keer zag. Maar op zo’n les bij Velt, met andere mensen erbij, moest ik wel proeven natuurlijk. En eerlijk, het viel echt mee. Alleen ontbrak er iets aan, vond ik. De grillkaas maakt het helemaal af.

   Like

 3. Klinkt lekker, ik wist niet wat Berloumi is, dus even googelen, een Belgische gerookte kaas zie ik. Geen idee of dat in Nederland te krijgen is of wat een alternatief kan zijn. Maar zonder is het misschien ook lekker!

  Like

 4. Ik ben geen fan van rode biet al van kleins af, of ik moet het opnieuw leren eten, dat kan ook.
  Het ziet er eigenlijk wel heel lekker uit.
  Hier moet ook nog een diepvriezer leeg gegeten worden. Na de crisis komt er een nieuwe die veel kleiner gaat zijn.

  Like

 5. Ziet er lekker uit. Ga ik zeker ook eens maken. Bedankt.
  Het is toch wel leuk als je veel groenten van eigen kweek in je diepvriezer hebt zeker nu we zo weinig mogelijk ons willen verplaatsen. Hou je gezond.

  Like

 6. Hier wordt de diepvriezer ook geleegd, maar ik bezoek toch éénmaal per week de lokale supermarkt. Maar dan wordt ook ineens voor de ouders mee-gekocht. Een verpakkingsvrije winkel … *zucht* – dat zouden we hier ook moeten hebben…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s