Kleine gelukjes van Groengenot

Ik zag deze passeren bij enkele bloggers en wil de mijne er ook wel aan toevoegen. In deze donkere, eenzame Corona-dagen doen zo’n kleine gelukjes echt deugd.

Eerst en vooral het bloggen zelf. Het doel was een dagboek maken van onze tuin zodat bezoekers ook online een beetje konden volgen. Wie had gedacht dat ik daar zo ‘rijk’ zou van worden?! Ik heb de blogwereld ontdekt en ben zo blij dat ik daar deel mag van uitmaken. ’t Is een warme wereld. Er zijn zelfs vriendschappen uit ontstaan. Nog elke dag leer ik nieuwe mensen kennen. Enkelen mocht ik al ‘live’ ontmoeten. Met Vief zijn er zelfs al vage, wilde plannen om na de Coronacrisis van grote blogmeet te doen. Daar kijk ik naar uit …

Nog een klein gelukje: in de moestuin bezig zijn en ineens op de oprit een zwaaiende man met pet, mondmasker en boek in de hand ontdekken. De zon zat vlak achter hem en dus herkende ik hem niet. Tot hij zijn mondmasker even naar beneden trok. Mijnen ecomaat Frans De Smedt begot! Dat was zo lang geleden door die stomme Corona! Of ik iets kon doen met een ‘Vademecum Wilde Planten’? Want hij had dat boek dubbel gekregen. Niet alleen super blij met het boek zelf maar ook omdat hij daarvoor aan mij dacht. We hadden ook weer zo nen toffen babbel. Ik heb al zoveel geleerd van hem en zijn vrouw!

Eigenlijk een groot geluk: Velt! Momenteel liggen activiteiten stil, door de gekende crisis. Maar onderhuids en online is er zoveel aan ’t ‘broebelen’. Het Messenger-groepje van onze plaatselijke afdeling is actiever dan ooit. Er wordt gezeverd en gelachen maar ook serieus gewerkt. En regelmatig steken we elkaar een hart onder de riem. Wacht maar, als we terug in ’t echt gaan mogen samenkomen …

Nog zo een tof online ding: de Malderse zadendoos. Op een avond in september was ik aan ’t chatten met twee Malderse dames. Van ’t één kwam ’t ander en er ontstond een idee om een zadenruilsysteem op te zetten. Zaden die we zelf geoogst hadden of teveel gekochte zaden in een doos stoppen en die doos laten rondgaan. We lanceerden ons idee in de Facebookgroep van ons dorp en kregen heel wat reacties. De doos is ondertussen vertrokken en zit al bij de vijfde deelnemer. Benieuwd hoe dit experiment gaat aflopen …

Nog een zot gelukje: onze hond. Hoe ze steeds enthousiast en super blij is als we thuiskomen … Hoe ze merkt als iemand verdrietig is en dan haar kopje op je schoot komt leggen … Haar vriendschap is zo warm …

50 thoughts on “Kleine gelukjes van Groengenot

 1. Over drie – vier maanden leven we terug in een andere wereld, denk ik.Het zal dan terug warmer zijn, we kunnne terug naar buiten en de zwaksten in de maatschappij zullen gevaccineerd zijn. ’t Zal nog wat langer duren voor alles terug normaliseert, maar ’t zal wel al een eerste stap in die richting zijn.
  Fijn om te horen dat Frans het goed stelt. Doe hem de groeten van me de volgende keer dat je hem ziet.

  Like

  • Over de inenting zouden we niet zo maar denken dat die goed is . Het is veel te vroeg . Eerst moeten de wetenschappers goed weten , wat de virus precies is . Daar is veel tijd voor nodig . Ons lichaam is door de natuur, zo sterk en verdedigd zich in het algemeen heel goed . Maar hier hebben we te maken aan een onbekende virus en dus oppassen . And wait and see is aangeraden . Maar vooral door gaan met de ontsmetting, voorzichtig zijn en wachten , dat de geleerden beter weten , hoe de virus de kop in te drukken . Wens allemaal het zo best mogelijke.

   Like

  • Ik zal bij de eersten zijn die gevaccineerd worden, door mijn job. En wees maar zeker dat ik het vaccin zal nemen. Ik geloof in de wetenschap. Bijwerkingen van een vaccin of bijwerkingen van corona zelf, ik denk dat ik wel weet wat kiezen. Daarbij wil ik mijn vroegere leven terug en geen gevaar meer zijn voor anderen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Het geluk spat eraf. Heb hier de uienbollen gedroogd en uitgeschud. Barstens vol zaden om een tuin mee te vullen. Goed idee om zo een ruil op te zetten. Ik zal eens kijken of hier ook zoiets is.

  Like

 3. Zo fijn om te lezen! Ik vind het prachtig hoe jullie met de natuur en planten bezig zijn; de foto’s zijn schitterend. Groene vingers is iets wat ik helemaal niet heb, al had ik het graag gehad (mijn grootouders hadden dat wel, prachtige en zeer vruchtbare Kempentuinen). En ja, de blogwereld. Daar heb ik ook echt vrienden gemaakt, wat ik aanvankelijk niet verwacht had. Echt goeie vriendinnen die nu veel voor me betekenen. Zot he?
  En ja, honden 😊💓

  Like

 4. Wat een geluk dat we elkaar hebben, is het dan via whats app, op anderhalve meter of reacties op een blog. Ik merk bij mijzelf dat nu veel meer blog dan voorheen en vind het altijd fijn als iemand reageert, een teken dat het gelezen wordt en soms zelfs gewaardeerd☺ Het helpt me toch de dagen die nu veel langer lijken, door…..Wat een leuk idee, die zadendoos. Ik ben bij jou ook via een zadenruil terecht gekomen, maar dan online georganiseerd door een collega blogger.Ik wens jou veel geluk toe, blijf gezond en sterkte in je werk!

  Like

  • Ja dat weet ik nog, door Rob van Natuurlijk Rijk. Ik blog iets minder maar de blog wordt wel enorm veel gelezen. Dat zie ik in mijn statistieken. Het verschil met vorig jaar is enorm groot. Maar ja, wat kunnen de mensen anders doen hè?
   Gisteren hebben we schoonmoeder leren bellen met “Wap Sjap” (WhatsApp 😉) Gegierd van ‘t lachen. Maar ze doet het nu toch maar. #moderne oma #schattig 😊
   Voor jou ook een dikke virtuele knuffel Margriet!

   Like

 5. Pingback: Gouden randjes (5) – Vief

  • Lieve Menck, wilt gij nu zeggen dat ik ‘vang’?! Dat vind ik niet schoon van u! 🤪
   Troost hebben we nu allemaal een beetje nodig hè. Ik wens je er heel veel van. Vanaf nu kan het alleen maar beteren 🤞

   Like

 6. Van kleine mooie dingen en belevenissen moeten we het nu hebben, Hilde.
  Je laat hierboven veel oppeppertjes zien.
  En jullie lieve hond, want een mooie schat!
  Huisdieren vormen een groot geluk, hier geldt dat voor onze twee katten.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Like

 7. Die zadendoos is een vinding! Je geeft of ruilt zaad en krijgt later in de tuin bloemen cadeau. Dat is een vorm van rijkdom die niet op je bankrekening staat.

  Like

   • Op Facebook.. 50 man.. toch.. dus veel geregel ..ik zit niet in de organisatie.. maar als je meer wil weten.. zoek ik het wel voor je ! Ik leerde een superlieve mevrouw uit de buurt kennen dankzij haar overvloed aan tijm (en mijn onkunde want hier moe ik elk jaar bij kopen)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s