Onze Aarde vieren

Zo blij met de aandacht die we kregen van Steven Vromman, de lowimpactman uit Gent!
Momenteel is het hier een rollercoaster. De ene deadline na de andere buitelt hier binnen en mijn virtueel erf én ander erf wordt verwaarloosd. Ik maak het ‘daarachter’ allemaal goed. Beloofd!

Low Impact Man

Ik heb het hier al vaker gezegd, we hebben nood aan inspirerende verhalen in deze tijd vol verandering. Met veel plezier vraag ik even aandacht voor een prachtig boek dat binnenkort uitkomt. Een boek dat heel erg inzet op het herstellen van de connectie. Connectie tussen hoofd en hart, tussen mens en natuur, tussen mens en mens.

Onze Aarde Vieren is een eerbetoon aan het leven op onze planeet aan de hand van vier hoofdstukken. Het woord vieren bevat zowel de verwijzing naar ‘eren’ als naar de ‘vier’ hoofdstukken. Er bestaan 4 natuurelementen die de basis vormen van het bestaan. Elk hoofdstuk is opgedragen aan een van de vier elementen.

Het boek is geschreven door Karen Vande Wiele (herboriste van Ortiga) en Hilde Cassimons, blogger van GroenGenot.

De auteurs willen in hoofdzaak een positieve boodschap brengen over het klimaat. Ze maken het hoofdstuk met de problematiek luchtiger door…

View original post 136 woorden meer

25 thoughts on “Onze Aarde vieren

 1. Echt, Hilde, jouw boek is er één waar ik al lang op zit te wachten.
  Ik merk dat ik de laatste jaren artikels, documentaires en andere info over de klimaatproblematiek steeds vaker uit de weg ga. Doordat de focus steeds op de problemen ligt (en voor ik hier als klimaatontkenner wordt neergezet: al wat ze aankaarten, klopt he!), maakt mij dat alsmaar zwaarmoediger en wanhopiger. De aandacht vooral richten op wat wél goed loopt werkt véél motiverender. Dank!

  Geliked door 2 people

  • Lieve Sarah, dan ga jij ook blij worden van ons boek! Wij hebben er ook veel deugd aan gehad om het te maken. Vooral elke keer we ontdekten wat er allemaal al gedaan wordt. En wat ik fantastisch vond: als 35 procent van de mensen mee is met de boodschap, kantelt de maatschappij. Daar willen wij graag aan meewerken!🥰

   Like

 2. Ook ik heb een aantal dystopische boeken gelezen rond de verontrustende klimaatverandering. Daar werd ik wel ontmoedigend somber van.
  Ik zie vol verwachting uit naar jullie bemoedigende en inspirerende boek!
  Hartelijke groeten, Zem.

  Like

 3. Pingback: Reclaam: onze aarde vieren – Kattebelletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s