GDPR

General Data Protection Regulation of in het Nederlands : AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming.  Dit is een nieuwe Europese wetgeving die nieuwe, strengere privacyregels vastlegt voor heel de EU.  De lieve wederhelft is er al een tijdje mee bezig.  En ik vond dat allemaal zever en gelukkig een ‘ver van mijn bed show’.  Tot de oudste zoon zei :  “Moeke, jij als blogger moet ook zo’n privacyverklaring schrijven.”

Huh?!  Ik blog toch maar gewoon als hobby en ik verdien daar niks mee.  Tja, GDPR is van toepassing voor iedereen die persoonsgegevens verwerkt, zelfs zonder winstoogmerk.  Dus vanaf 25 mei 2018 kunnen zelfs de kleintjes een boete krijgen als ze hiermee niet in orde zijn.

Als je op mijn blog komt lezen en je laat een reactie achter, dan kan ik je email adres zien.  Ik ga daar echter niks mee doen, doorsturen of voor grof geld verkopen aan commerciële bedrijven.  Als je het niet zo tof vind dat anderen je reacties kunnen lezen, dan mag je me een mail sturen en dan verwijder ik die.

WordPress zelf verzamelt ook gegevens.  Daar kan ik echter niks aan doen.  Zij zullen daar zelf wel een goede regeling voor getroffen hebben.  Door de gegevens die WordPress verzamelt, kan ik statistieken zien over mijn berichten.  Dat is wel eens plezant om te bekijken.  Zottekes en soms wel verrassend hoeveel mensen interesse tonen in wat ik schrijf.

Voilà, nu ben ik in orde voor wat de nieuwe Europese wetgeving omtrent de gegevensbescherming betreft, denk ik.  En anders moet de staatspolitie me maar komen oppakken hè 😊