Bonen planten in dit natte weer…

Ondertussen ben ben ik al enkele weken aan het wachten om de stokbonen opnieuw te planten.  Maar Frank De Boosere houdt ons in het ongewisse.  Volgende week misschien beterschap, maar er zou ook terug een regenzone kunnen passeren.  Grrr!

Op 22 mei heb ik mijn boontjes in de grond gestopt.  Maar de week erna is het weer beginnen regenen en … ’t heeft niet meer opgehouden.imageDe struikboontjes ‘Compass’ en ‘Cupidon’ hebben het zich niet aangetrokken.  Die zijn goed weg.  Maar van de stokbonen ‘Neckarkonigin’ zijn er maar enkele uitgekomen.  Aan elke staak had ik er zes in de grond gestopt.  Zestig in totaal dus!  Daarvan heb ik nu drie plantjes.  Alle andere boontjes zijn rot geregend.  Triestig he!image

Wachten op beter weer is dus de boodschap.  Normaal ben ik heel geduldig maar als ik het op mijn heupen krijg, dan zal je het geweten hebben, hoor.  Als het niet wil stoppen met regenen, awel dan planten we onze bonen in de living!  Neh!

Gisteren een toffe tip gekregen van een nieuwe vriendin* : planten in wc-rollekes.  Tja, zoveel rollekes heb ik hier niet in voorraad en gelukkig is er ten huize Groen Genot  geen acute diarree-opstoot.  Dus heb ik zelf potjes gefabriceerd met de krant.  ( zo zijn onze rode duivels toch nog voor iets nuttig).image Ik heb een krantenpagina in drie gevouwd, rond een pintje gerold en aan de onderkant dichtgeplooid.  Zo heb ik er 35 gemaakt en gevuld met cocopeat potgrond.image

imageDie allemaal op een schotel gezet, de boontjes erin geplant en met de plantenspuit een beetje water gegeven.image

En nu staan ze in de living en ons Karoo houdt er de wacht over.  Als ze uitgekomen zijn, kan ik ze met potje en al buiten in de grond stoppen.  Het krantenpapier verteert en de bonen kunnen vertrekken.  En nu zal ’t goed weer worden, ge zult dat zien!😜image

* nieuwe vriendin: dankzij de tuin leer ik ook in ons eigen dorp mensen beter kennen. Gisteren zo een tuin mogen gaan bezoeken, ruilplantjes, een tas thee en een super gezellige babbel gekregen.  Ik heb genoten!

 

5 thoughts on “Bonen planten in dit natte weer…

  1. Die nooit ophouden regen… ik had boontjes in de grond gestopt al even geleden. Een week of twee geleden waren ze nog niet opgekomen! Ik had ze voorgeweekt, maar het heeft dan een week of twee goed geregend… in het bonenperkje eens gaan woelen en het resultaat was… allemaal rotte bonen. Nuja het was droog, nieuw serie inde grond en rechtstreeks uit het zakje. Weer aanhoudende regen dus geweekt zijn ze vanzelf genoeg… nu alleen hopen dat ze ooit nog eens uitkomen maar ik vrees ervoor. Het enige wat het echt goeddoet zijn de stoksnijbonen waar ik me eigenlijk mispakt had want ik ging voor allemaal struik. Goed, volgend weekend nog eens langs bij de buurvrouw, haar bamboe verder gaan plunderen. Volgend jaar worden het hier allemaal klimmers, goed weten. Buurvrouw wil toch van haar bamboe vanaf….

    Like

  2. De stokbonen zij hier wel vertrokken, maar de struikboontjes totaal niet. Nog erger vind ik dat de helft van de uien gewoon rot zijn en stinken dat dat doet en voor uien is er geen 2de kans meer voor zover ik weet. Voorzaaien met de wc rolletjes methode is hier dit jaar voor de erwten compleet mislukt, waarschijnlijk te lang voorgeweekt, ach ’t is altijd iets. Succes met de tweede ronde boontjes.

    Geliked door 1 persoon

  3. Slim bedacht. Er is tegenwoordig veel aandacht voor minerale oliën uit drukinkten in gerecycled papier waar verpakkingen voor voedingsmiddelen in verpakt worden. Is kankerverwekkend. Ik zou dit niet in mijn groentetuin gebruiken. Hetzelfde geldt voor de wc -rolletjes die hiervoor ook vaak gebruikt wordt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s