Maand na maand : onze poel in oktober.

Ook al heeft het al wat geregend vorige week, hier is het nog steeds heel droog.  De poel staat nog steeds leeg.  Op de bodem begint zelfs gras te groeien.  Eigenlijk zouden we de bovenste humusrijke laag moeten afschrapen.  Daaronder zit een kleilaag.  Als we die zouden ‘openstrijken’ zou de poel beter water houden, denk ik.  Maar dat is een serieus werk.  Door de afsluiting en de knotwilgen kunnen we ook niet echt meer met een graafmachine aan de poel geraken.  En zo’n grote oppervlakte met de schop bewerken, dat zie ik echt niet zitten.  Dan zouden we heel veel helpers moeten hebben…img_1412

Diertjes zien we hier nu niet echt meer.  Iedereen heeft al een plaatsje opgezocht waar het wat warmer is.  Tijdens het verwijderen van een pol kruipende boterbloem in de border stootte ik op een prachtige groene kikker.  Hij sprong weg voor mijn neus en wipte vlug onder een partij schoenlappersplant.  Groot gelijk, man!  Daar zal je lekker warm kunnen overwinteren.  Verstop je maar goed zodat de reiger die hier regelmatig overvliegt, je niet vindt…img_1386

De teunisbloemen staan ondertussen mooi in zaad.  Ik zal de buurman er eens blij mee gaan maken.  Hij had ‘zaadstekken’ gevraagd voor zijn vogeltje. ( kanariepietje, he😜)

 

img_1385

img_1387

2 thoughts on “Maand na maand : onze poel in oktober.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s