Gefopt!

Ik had het zo gehad met haar! Ze hing mijn voeten uit, niet te doen!

Zij is een krielkipje waar ik hier al over vertelde. Al vanalles had ik gedaan om haar in het kippenhok te houden : vleugel geknipt, gaten in de afsluiting dicht gemaakt, muurtjes verplaatst, … Als een echte Houdini kwam ze me elke ochtend over het gazon tegemoet getrippeld. Grr!

Zondag waren de buren op bezoek met Basil, hun bijna tweejarige Labrador. Hij komt heel graag bij ons. Zijn baasjes hebben een kleine tuin en bij ons mag hij zich steeds uitleven. Toen hij dat krielkipje ontdekte, kon zijn plezier natuurlijk niet op. Zij vond het minder leuk en krijste de hele buurt bij elkaar. Zo erg dat Basil zelfs niet meer durfde happen naar haar. Hilarisch! Haar uit haar benarde positie bevrijd, hopend dat ze nu wel zou geleerd zijn.

Ja tereire! Nog geen dag is ze in ’t kippenhok gebleven. Maandagavond stond ik mijn aardappelen te schillen toen ik haar weer door mijn borders zag struinen. De mulch en jonge plantjes vlogen rond haar oren. Toeme toch, wat moest ik toch met dat beest?!

Ik had die dag de buren wat geholpen in hun tuin. Er is een stukje dat ze opnieuw willen aanleggen (plezant!) maar daar staat nog wel wat onkruid.

En toen kreeg ik een ingeving! Ik heb een rennetje met de wanden en dak in kippengaas, dus zonder bodem. Als we dat in hun tuin zouden zetten, daar waar er nog gewied moet worden, bleef ze uit mijn borders en kon ze daar wat krabben. Buurman zag dat direct helemaal zitten. Zo moest hij niet meer op zijn knieën rondkruipen.

En zo deden we het. Nu is madame gefopt. En ik, ik ga een leasingmaatschappij … in kippen beginnen, denk ik. Volgende week komt de sukkel wel terug naar huis hoor, weer bij haar vriendinnen.

23 thoughts on “Gefopt!

  1. Goei idee! Als je draad hoog genoeg is en er geen bomen vlak bij staan zodat ze er kan over geraken moet je de volgende keer aan één kant enkele slagveren uittrekken ipv knippen. Na het knippen groeien deze heel snel aan en heb je het niet onmiddellijk in de gaten en kan de kip weer vliegen.

    Like

  2. Heerlijk… Hier zijn we ook al jaren van plan een ‘kippentractor’ te maken. Het model dat het minst werk zou opleveren is een soort grote rioolbuis van kippengaas, dat de kippen dus zelf kunnen verrollen. Strategisch geplaatste paaltjes zorgen er vervolgens voor dat de kippen binnen het hun toegewezen territorium blijven.
    Maar voorlopig blijft het bij plannen…
    Maar ik laat ze wel elke winter een paar dagen hun gangen gaan in de serre…

    Like

Plaats een reactie