Verbinding

Deze voormiddag hadden we nog eens een fotoshoot voor ons boek. We trokken naar ‘Tarra’, de verpakkingsvrije winkel van Nora. Nu verhuisd van Buggenhout naar Dendermonde.

We hadden enkele influencers uitgenodigd om te komen shoppen. Dat was zo gezellig en plezant! Nora achter haar toonbank, de fotograaf achter zijn fototoestel en wij maar babbelen en winkelen.

Ik leerde Esmee van Heartfully Conscious kennen. En loopbaancoach Lies De Landtsheer. En Lies Knapen die strijdt tegen ‘menstruatie-armoede‘. We babbelden over hormonen en het klimaat. Over armoede en hoe je als je niet weet hoe de eindjes aan elkaar te knopen, niet de luxe hebt om te kunnen nadenken over het klimaat. Over vrouwen- en mannenproblemen en nog vanalles anders.

En toen kwam Adèle met haar loopkarretje voorbij. Ze zag ons op de stoep staan. (We gingen immers niet allemaal samen in de winkel omwille van corona). Ze vroeg zich af wat voor een soort nieuwe winkel er daar gekomen was.

We vertelden haar over het concept verpakkingsvrij winkelen en dat het eigenlijk zoals haar vroegere kruidenier was. Adèle was direct fan. Ze wilde weten of we voor tv bezig waren. Dat het maar voor een boek was, vond ze even goed.

Ik vond het een magisch moment: al die vrouwen, zelfs over de generaties heen, met elkaar verbonden. Dat deed zo’n deugd!

Enne … wist je al dat we een uitgever gevonden hebben?! Yes! ‘Onze Aarde Vieren – Enthousiasme in tijden van klimaatverandering’ zal uitgegeven worden door Stichting Kunstboek. Eind oktober, begin november zal je het in de winkels en online kunnen vinden. Spannend!

36 thoughts on “Verbinding

 1. Dat is nu eens tof nieuws zeg ! In deze donkere corona tijden mag het ook wel eens leuk zijn 🙂
  Johan doet zijn best zie ik 😉 (doe hem de goeiendag als je wil)
  Naar het boek ben ik heel erg benieuwd ! We horen het nog wel waar en wanneer het te koop zal zijn hé ?

  Like

 2. De fun spat er echt vanaf. Tof en proficiat, ik kijk er naar uit. En wat zou ik graag eens een boompje met je opzetten over de relatie armoede en klimaat. Als je geen centen hebt zal de verpakkingsvrije winkel of de bioboer om de hoek inderdaad te duur zijn, je slecht geïsoleerde woning niet voldoen aan de normen en je kleding van de primark weinig ethisch verantwoord…maar hoogstwaarschijnlijk zal je ecologische voetafdruk nog altijd kleiner zijn dan die van dat milieubewuste gezin in de spiksplinternieuwe passiefwoning met een elektrische wagen op de oprit, simpelweg omdat je niet de centen hebt om volop te consumeren. Mijn haar gaat altijd een beetje rechtop staan bij het argument dat groener leven duur is. Ik beweer zelfs het tegendeel, pas wanneer er geen geld meer is, zal je echt ecologische keuzes maken, maar soit, laat mijn visie op de wereld nu de pret van het boek niet bederven hé 😉

  Like

 3. Je stelt mijn geduld nu nog meer op de proef i.v.m. het boek. Mooi gegeven inderdaad dat zo’n winkel alle generaties kan aanspreken.
  Hier in Kortrijk hebben we ook een verpakkingsvrije winkel (Zonder Meer). Ik spring straks op mijn fiets om mijn doos waspoeder en fles douchegel op te gaan vullen.

  Like

  • Oh en nu ben ik jaloers Viefje! Ik moet toch wel 20 minuten met de auto rijden om er te geraken. Dus ik spaar mijn boodschappen op en haal alles in één keer. Zó fijn dat je meeleeft met ons boek, dat doet deugd.🥰

   Geliked door 1 persoon

   • Lastig vind ik het, een betrouwbare, schone, betaalbare, aan-te-fietsen winkel te vinden die de spullen heeft die ik graag gebruik. En zelfs op de markt is er tegenwoordig veel in plastic (zelfs even-uitgepakt-om-op-een-hoop-te-gooien?!), wat in coronatijd soms handig is maar daar moeten we weer vanaf. Het blijft goed zoeken, èn, ik moet gewoon zelf ook even die drempel over…🙄
    En wat jij beschrijft lijkt leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s