Mooie plantencombinaties begin juli.

Hier ben ik er nog eens mee. Geïnspireerd door Lievesgarden die met dit projectje startte en zeer enthousiast reageerde toen ik vroeg of ik mocht meedoen. Ondertussen ontmoette ik haar in ’t echt en ondervond wat een toffe dame ze is.

Door de aanleg van de vijver was de tuin hier wat ‘bloot’ geraakt. Daar waar het kraantje moest passeren, deed ik de planten uit, liet er enkele overwinteren in de moestuin en gaf er ook veel weg. Veel kans om nieuwe dingen te proberen dus, jeuj!

Op de voorgrond Physocarpus opulifolius ‘Darts Gold’, gekregen van buurman. Ik deed er de voorlaatste buxus uit de tuin voor weg. Daarrond Calendula, Salvia viridis, Leeuwenbek, Consolida ajacis, Leonotis nepitifolia en Coreopsis ‘Moonbeam’
Jeneverbes struikje met links Geranium oxonianum ‘Sue Cox’ en rechts Euphorbia (ik weet niet meer dewelke 😉 ) en Lavendel

Achter de vijver onteigende ik de kippen een deel van hun kippenhok en legde ik nog een border aan. Nog niet helemaal tevreden van het resultaat maar er zijn ook al toffe combinaties. In het najaar ga ik hier nog wat verder kunnen buitenspelen of zoals Lieve het zo mooi zegt: “schilderen met planten”.

Agastache ‘Black Adder’ met op de voorgrond eigenzinnige gevulde papavers die zichzelf daar gezet hebben. Mooie combinaties vormen soms zichzelf. De papavers staan tussen Asters ‘Pink Button’s’ die later zullen bloeien.

Nog zo’n eigenzinnig papavertje dat zich voor Lythrum salicaria gezet heeft

Appelmunt met Veronica longifolia ‘Martje’ en op de achtergrond Veronicastrum virginicum ‘Lavendelturm’

Monarda ‘Ou Charm’ die zeer langzaam uitbreidt in het midden met links Roomse kervel, achteraan Geranium oxonian ‘Sue Cox’ en Teucrium hyrcanicum ‘Paradise Delight’ en rechts Lavendel.

Op de voorgrond Slangenkruid, Echium (waar ik zot van ben, heb al gezien dat ik er volgend jaar terug meer zal hebben) met erachter Sint-Janskruid, Hypericum perforatum. ’t Zijn wilde bloemen en die moet je echt in de tuin hebben, vind ik.

31 thoughts on “Mooie plantencombinaties begin juli.

 1. Je tuin mag gezien worden, amai ni !
  Van die bloemenpracht geniet ik graag, maar zelf in de tuin werken…
  daar heb ik echt een hekel aan.
  Groene vingers heb ik zeker niet, maar groene ogen heb ik op overschot 😉
  Zo is alles weer in evenwicht hé ?

  Like

 2. Wat een mooie perken zeg!
  Ik zag deze zomer al op verschillende online plaatsen niet-roodkleurige papavers passeren. Die wil ik ook nog in mijn tuin want daar zitten zo’n mooie kleuren tussen!

  Like

  • Dankjewel meneer! Maar vergeleken met jullie prachtige schepping, is mijn tuin een ‘beginnerstuin’ hoor. De Euphorbia, ik weet het echt niet meer, kan me zelfs niet herinneren waar ik hem gekocht heb. Da’s oud worden zeker? 😉

   Like

 3. Grappig, ik heb gister de zaden van Echium gekocht. Dat blauw lijkt mij weer heel mooi bij de agapanthus. Zo schilderen we allemaal onze tuin op eigen manier in. Mooi dat je het laat zien, daar kunnen wij lezers weer op verder borduren!

  Like

 4. Je hebt mooie combinaties gemaakt en met behulp van moeder Natuur heb je er nog wat leuke verrassingen bijgekregen. Een weelde van bloeiende planten: prachtig!

  Like

 5. Prachtig. Zoals Menck zegt “Schitterende kleur- en vormcombinaties” Mooie “ton sur ton” combinaties of combinaties met complementaire kleuren. En waar velen ook niet op letten zijn de vormen, ik vind dat heel belangrijk. Maar je weet schilderen op doek is veel, veel gemakkelijker dan met planten. Ja de natuur doet ook zijn “zegje”. Ik denk dat we de gevolgen gaan voelen tijdens de aankomende hittegolf. Fijne week.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s