Mooie plantencombinaties in februari

In de maand februari had ik in deze reeks nog niks gedeeld, zag ik. Tijd dus om dat eens te doen. Effe tonen dat de bloeiboog in Groengenot bijna het hele jaar overspant. Die bloeiboog is heel belangrijk voor teddybeertjes zoals deze. Als zij nu al wakker worden, hebben ze voedsel nodig.

De allereerste bloemen die hier in december al verschijnen, zijn breedbladige sneeuwklokjes (Galanthus elwesii). Op de foto zie je dat ze nu uitgebloeid zijn. Om ze te vermeerderen, kan ik nu de pol opnemen, delen en opnieuw wat uit elkaar planten. Galanthus nivalis, achteraan rechts op de foto is het gewoon sneeuwklokje dat nu pas begint te bloeien hier.

Daarna komen de krokussen. De gele biokrokussen zijn de eerste. Ik vind ze nogal hard van kleur maar samen met de paarse Crocus vernus combineren ze wel tof. (Volgens ‘Obsidentify’ is het C. vernus. Ik ben het moeten gaan opzoeken want heb ooit enkele bolletjes gekregen). Eigenlijk gedraagt hij zich hier zoals onkruid, hij zaait zichzelf uit. Heel tof!

Vanaf nu kunnen de speurtochten in de bloemenweide beginnen. Er komt altijd wel iets nieuw boven.

Samen met Crocus chrysanthus ‘Romance’ combineert die Crocus vernus trouwens ook tof.

Eigenlijk vind ik die romantische krokus de allermooiste? Welke is jouw favoriet?

Ook in de voortuin is die romantisch subtiel aanwezig.

En de Crocus vernus ‘Vanguard’ in de voortuin, daar blijven mensen regelmatig voor staan. Maar ja, hij staat daar echt met zijn goesting. Iedere pol van 7 bolletjes die ik 4 jaar geleden in de grond stopte, ziet er nu zo enorm uit. Ook de witte Crocus chrysanthus ‘Ard Schenk’ staat in de voortuin.

Herfst en lente samen in de bloemenweide. Crocus vernus ‘King of the Striped’ blijft hier bescheiden aanwezig. Maar dat is helemaal perfect. Hij is iets te grotesk en zelfgenoegzaam voor mij.

Ondanks zijn harde kleur is deze gele biokrokus dan toch sympathieker he?

Anemone blanda op de voorgrond en de kleine narcisjes ‘Tête-a-tête’ zijn heel tof om te combineren samen met krokussen. Kriebelt de lente bij jou ook al zo?

31 thoughts on “Mooie plantencombinaties in februari

 1. Galanthus deel je nog altijd het best terwijl hij bloeit, al vinden velen dat een beetje jammer, vaneigens. Het jaar erop zal je echter rijkelijk beloond worden.

  De bloeisituatie te onzent is vergelijkbaar met wat je hier toont, al tieren de vele Iris reticulata thans ook welig. Zeker eens inplannen, want ze lonen ongelooflijk de moeite!

  Like

  • Serieus? Effenaf terwijl hij bloeit? Ik dacht dat gewoon nog in ‘t groen voldoende was. Maar jij, als hovenier zal het wel beter weten he.
Van Iris reticulata heb ik maar enkele kleine toefjes. Inderdaad, die kan ik nog uitbreiden. 🥰

   Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk, zoveel krokussen. De Vanguard is werkelijk prachtig.
  Ik heb niet zoveel succes met bloembollen. Ik denk dat onze grond te droog is, vooral de afgelopen jaren is het gortdroog geweest. De tête-à-têtetjes doen het wel aardig. Daar maar es meer van planten. En blauwe druifjes.

  Like

 3. Bij mij bloeien de sneeuwklokjes nog volop, dus, als ik het over mijn hart kan verkrijgen, kan ik nog aan het delen.
  Je hebt een prachtig assortiment krokussen! Wat een vrolijkheid aan het begin van de lente.
  Hier is één stukje tuin, waar ik de weelde zie van krokussen met sneeuwklokjes. Ik kan mijn ogen er haast niet van af houden.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Like

 4. Dat is daar nogal een lentefeestje! Ik was me vandaag nog aan het afvragen dat ik de naam van die krokusjes uit mijn voortuin nog eens moest opzoeken. Kom ik ze hier gewoon tegen; Crocus vernus ‘Vanguard’ en de witte Crocus chrysanthus ‘Ard Schenk’ , merci

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s