Bloembollen en zaden…

 

De laatste dag van het jaar… Ik begin al te dromen van het voorjaar.  De dagen zijn al terug (een klein beetje) aan het lengen dus we zijn op goede weg.  Ben echt eens benieuwd naar mijn nieuw stukje tuin.  We hebben nog heel veel gazon.  Nu heb ik in het achterste hoekje het gras laten groeien en juist wegjes gemaaid naar de poortjes naar de poel en het vogelboske.  In het hoge gras heb ik bloembollen geplant.

 

Biologische bloembollen, besteld bij Nijssen uit Heemstede.  Het zijn ‘gewone’ gele : Narcissus pseudonarcissus subsp. lobularis.  Deze zouden heel goed verwilderen.image  En dan mijn lievelingsnarcis : Narcisus poeticus var. recurvus.  Helderwitte bloemblaadjes met een cupje van geel met rood randje heeft ie.  Zo schattig!  En zalig geuren…mmmm!  Hij geeft een voorkeur aan een niet te droge standplaats dus dat zou moeten lukken niet zo ver van de poel.image  Dan heb ik ook nog Crocus biflorus ‘MissVain’ besteld en blauwe Anemone blanda.  Ik kan al bijna niet wachten tot al die schone bloemekes tevoorschijn zullen komen…

 

Op een miezerige novemberdag heb ik ook zaden besteld.  Van de Velt Zadenlijst natuurlijk!  Onbegonnen werk om hier op te lijsten wat ik allemaal besteld heb.  Er zitten oa. gele courgetten, roze radijzen en kropsla Hilde tussen.  Om hier allemaal meer over te weten te komen, kom je best naar onze moestuinlessen.  Op 10 april en 8 mei 2016 komt lesgever Jos Noppen ons inwijden in de ecologische moestuin.  Allen daarheen!

4 thoughts on “Bloembollen en zaden…

  1. De fazantenoognarcis is ook mijn lievelingsnarcis.
    Tot een paar jaar geleden stond die heerlijk te verwilderen in het bollenweitje in de voortuin, maar in 2012 hebben de slakken zo verschrikkelijk huisgehouden, dat ze compleet verdwenen leken. Intussen zijn ze zich toch langzaam aan het herstellen, maar ik heb sindsdien alleen vorig jaar één bloem gehad. Ik hoop dat er dit jaar weer een paar meer te zien zullen zijn…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s