Mollen!

Ik heb er een haat-liefde verhouding mee, met die beestjes.  Ik weet wel dat ze heel goed zijn voor de bodem.  Ze houden die luchtig en verorberen heel wat schadelijke insecten.  Alleen hun molshopen, daar krijg ik het van.  Het grasveld ziet eruit als een huid vol acne.  En in de border komen ze boven juist daar waar met veel zorg nieuwe plantjes gezet zijn.  Grrr!   Vroeger ging ik ze te lijf met een mollenklem en spijtig genoeg voor hen was ik daar wel bedreven in.  Maar door de jaren heen kreeg ik wroeging.  Al die moorden op mijn geweten!  Nu ging ik het anders aanpakken.  Ik haalde een potje ‘Anti Ravage van Ecostyle’.imageDat zijn bolletjes die voor mollen een penetrante geur verspreiden.  Zelf vond ik ze nogal naar lavendel ruiken, niet slecht.Alle molshopen opgeschept en 3 bolletjes per hoop in de gangen gestopt.  Wat een werk!  En denkende dat uit deze bollen geen bloemen gingen groeien.  Eerlijk gezegd vond ik het geen plezant werkje.  En zou het iets uithalen?  De volgende morgen zonk de moed me in de schoenen.  Terug 2 hopen in het gras!😁. Bij de ene lagen de bolletjes er zelfs bovenop!  Wat een regelrechte oorlogsverklaring!  Toen heb ik mijn mollenklem  weer boven gehaald.  Ik ben ook niet heiliger dan de paus he.  Gelukkig is het beestje er niet in getrapt.😄. En dan was er een kentering.  Een week geen enkele molshoop!  Tot er weer ene verscheen.  Maar al de ecostyle bolletjes waren op.  Dan heb ik maar, hopelijk zit u niet aan het ontbijt terwijl u dit leest, paaseitjes van onze hond in de gang gestopt.Karoo & Fideel (17 van 17)  En dat is nu 2 weken geleden!  Ik heb geen enkele molshoop meer!!!  Yes, en dat zonder dat ik heb moeten moorden!  Ik vind mollen terug heel schattig, lief en heel nuttig voor de tuin…

image

8 thoughts on “Mollen!

 1. Ik moet dringend een hond aanschaffen 😉 Nee, van mij mogen ze , de tuin is niet van het gladgeschoren type. Aan de andere kant heb ik toch even beduusd gekeken toen ik gisteren drie molshopen zag in mijn vers aangelegd moestuintje.

  Like

 2. Ik heb iets met mollen…
  Sinds ik het boek ‘Duncton Wood’ voor het eerst las, kunnen ze bij mij geen kwaad meer doen…
  (Zelfs in onze huwelijksviering gebruikten we een fragment uit dat boek… centraal staat immers de relatie tussen kruidenmol Rebecca, en rusteloze reiziger Bracken…)
  Dus als ze ons grasveld in een miniatuurversie van de Himalaya zouden veranderen, zou ik waarschijnlijk nog alleen een keer glimlachen. Maar eigenlijk zitten ze alleen af en toe in de boomgaard, en daar stoort ook de rest van het gezin zich er niet aan.
  (ik heb voor dit keer maar eens naar een oud blogpostje over mollen gelinkt ipv rechtstreeks naar mijn site)

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s