Moestuin … lessen.

imageEerlijk gezegd, moet ik toegeven dat het niet mijn favoriete plekje in de tuin is, de moestuin.  Op de een of andere manier slaag ik er steeds in om achter de feiten aan te lopen.  De erwtjes te laat geplant, de spinazie doorgeschoten, de prinsessenboontjes te dik geworden…  Structuur, moeke Hilde, structuur!  Daarom besloot ik hulp te zoeken.  Dit jaar doe ik immers mee met het Ecotuinenweekend van Velt en als we de mensen een tuin tonen, moet het toch op iets trekken,hé.  Ik vroeg me af of we met Velt geen lessen konden geven in de moestuin, dan hadden andere mensen er ook nog iets aan.

image

De andere bestuursleden van onze plaatselijke afdeling vonden het een goed idee.  Natuurlijk werd er wat lacherig over gedaan en geplaagd,  (ja, wij zijn een plezante bende), zo van de mensen al het werk laten doen en ik dan alles oogsten.  Maar nee, dat is niet de bedoeling!  We gaan zelfs zaden en knolletjes en vanalles uitdelen.  We hebben een toffe lesgever gevonden, de in Velt-middens bekende Jos Noppen.  Hij kwam al eens naar de tuin kijken en de manier waarop hij zo al wat uitleg gaf, deden mijn groene vingers jeuken. Zo een enthousiaste mens die zo boeiend kan vertellen!

image

Ben je er graag bij op 10 april en 8 mei 2016 van 9 tot 12.30 u, schrijf dan snel in bij desmedtfrans@skynet.be want de plaatsen zijn beperkt.  De theorie wordt in onze living gegeven en we kunnen daar de mensen niet stapelen:;

Karen, ook een bestuurslid en intussen heel goede vriendin geworden, schreef een tekstje voor op de Velt-website.  Ik kon het niet beter verwoorden :

image

Eigen groentjes en fruit telen is hip en fun om te doen ; je bent in beweging in de buitenlucht en mits een beetje inspanning, een klein beetje kennis en veel liefde krijg je heerlijke eigen oogst kado.
Weet je niet hoe er aan te beginnen en heb je geen zin om je door dikke boeken heen te worstelen of lange teksten te lezen op het net.

Volg gewoon de ecomoestuin workshop van Velt Neer Brabant. Je investeert een beetje tijd ; 2 zondagvoormiddagen. Je kan dit doen in leuk gezelschap en je krijgt een vakkundige uitleg ; zo zullen we het hebben over de verschillende grondsoorten, waar je best op let bij elk van die grondsoorten en wat er best op te telen is. Vervolgens leren we hoe een moestuin voor te bereiden ; juiste voeding voor de grond, indeling van de tuin. Erna leren we meer over het opstellen van een plannetje met respect voor wisselteelt.  En uiteraard blijft het niet bij theorie.  We duiken dan ook de moestuin in om te zaaien, te planten en te leren om alles goed te laten groeien.  We doen dit alles ten huize van bestuurslid, Hilde Cassimons.

Kortom, een inspirerende, gezellige en leerrijke workshop met een goed evenwicht tussen theorie en praktijk!

  • Lesgever van dienst is Jos Noppen.
  • Heb je zaden teveel, breng ze maar mee.  We ruilen onder elkaar…image

5 thoughts on “Moestuin … lessen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s