Maand na maand : onze poel

Ik heb besloten me ook eens aan een blogprojectje te wagen : Dit jaar wil ik elke maand enkele foto’s nemen van onze poel.  Dit stukje tuin verandert enorm doorheen de seizoenen.

image

Een beetje geschiedenis over ons paradijsje  :  Vroeger was het een weide tussen de andere weiden en omzoomd door grachten die terecht kwamen in de Vondelbeek.  Maar de boeren moderniseerden en de grachten werden niet meer onderhouden.  Toen wij het stuk kochten, zakten we bijna tot aan onze knieen in de grond.  Zo nat was het er.  We konden zien dat er ooit een gracht geweest was maar die was helemaal verzand.  Dankzij de plaatselijke natuurpunt afdeling hebben we op die plaats een poel(gracht) kunnen maken.

image

Deze maand staat er heel veel water in de poel.  De knotwilgen staan kaal en alle planten zijn in rust.  In het water zit ook niet veel leven maar erop wel.  Vorige zondag vlogen nog vijf eendjes op als ik naderde.

 

image

4 thoughts on “Maand na maand : onze poel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s