Maand na maand : onze poel in maart.

imageHeel onverwacht en onbedoeld is het hier een bloemenpracht geworden.  Gisteren kwamen we hier ook al een hommel en drie rosse metselbijen tegen.  Het zit zo : door een aanpalende weide die serieus bemest wordt door een boer, is de rand naast de poel spijtig genoeg heel stikstofrijk.  De weide ligt veel hoger dan waar onze poel gegraven is dus het water met meststoffen in, komt naar daar gelopen.  En wat groeit er goed op stikstofrijke bodem?  Inderdaad, grote brandnetel.  Ik heb niks tegen brandnetel maar hij begon een beetje te veel plaats in te nemen.  Ik paste hier dus de ‘oude zwembadjesmethode’ toe.😊  Meer daarover lees je hier.image

Eigenlijk was het op deze plek een variatie van deze methode want ik heb niet gewacht  tot de wortels ook vergaan waren.  Met ‘mijne riek’ heb ik de grond losgemaakt en de wortels eruit geraapt.  Daarna heb ik Moerasspirea en Gele Lis aangeplant.  En daardoor heb ik nu een bloemenzee van … Paarse Dovenetel.  Ha ja, want de bodem is verstoord geweest waardoor de zadenbank vrij kwam.  Dit vond ik nu eens een boeiende verrassing!  De Gele Lis komt ook al piepen dus opvolging is hier verzekerd.  Ik houd jullie op de hoogte…😊image

2 thoughts on “Maand na maand : onze poel in maart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s