Ecotuindagen van Velt

image

 

Laat me even profiteren van de regen om ook hier wat reclame te maken voor dit evenement.  Dit jaar doen we de eerste keer mee met de ecotuindagen van Velt en ik vind het best spannend.  De laatste dagen ben ik al lekker druk bezig geweest in de tuin om hem piekfijn in orde te krijgen.  Zondag is Jos Noppen de tweede moestuinles komen geven en hebben we nog vanalles gezaaid.  Dus ‘dat mals regentje’ zal deugd doen nu.image

Vorige dinsdag zijn we met de andere tuineigenaars bijeen gekomen en elkaars tuin gaan bezoeken.  Die van Stefan en Agnes is echt een pareltje!  Zo’n variatie in klimplanten, bloemen, struiken, bomen…  Van hun tuinreizen brachten ze vanalles mee.  Ook veel verrassende hoekjes en zitjes, ik vind het zo’n boeiende en uitdagende tuin!  Zalig…  En dan de tuin van Jens : dat is een waar natuurgebied!  Aan zijn vogelvoederplaats telt hij wel zestig soorten vogels!  Zijn tuin is heerlijk ruig, vele dieren en diertjes vinden er een onderkomen.

We hebben een fiets- en wandellus gemaakt tussen de verschillende tuinen.  Onderweg kan je ook het Vogelopvangcentrum van Malderen bezoeken.  Alles bevindt zich in de buurt van het station.  Kom je toch met de auto, dan kan je daar makkelijk parkeren en de pijltjes volgen.

Bij Jens en Leen in de tuin zal Natuurpunt aanwezig zijn.  Ook de Bijenvrienden van Londerzeel zullen je daar vanalles vertellen en tonen.  Bij ons in de tuin kan je alles leren over compost.  Je mag de Compostmeesters van Londerzeel ‘de pieren uit hun neus halen’.  Ook Comité Jean Pain zal aanwezig zijn en natuurlijk ook onze eigen Velt-afdeling.  Karen en Moniek staan te popelen om jullie hun zelf gecreëerde ecohapjes te laten proeven.  Ook kinderen zijn welkom.  Zij mogen samen met onze kids de tuin ontdekken.  De grote man van Velt, Frans De Smedt ( maar klein van gestalte😜) zal ook rondleidingen geven.  Van dat alles zal je natuurlijk dorst krijgen.  Dan kan je even doorzakken in het cafe van de wereldwinkel op onze oprit.

We hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zullen zijn en dat het een stralende dag wordt!

Meer info kan je hier vinden :  2016.06.05 – Flyer Velt ecotuinweekend.  En ook op http://www.velt.nu.  Je kan daar ook onze tuinen ‘liken’ en een eco-advies van Velt voor tuin of keuken (twv 250€) winnen.  Veel succes!image

 

7 thoughts on “Ecotuindagen van Velt

 1. Wij zijn komen zoeken naar de kruidenspiraal/kruidenborder om de nodige inspiratie op te doen. Wat een (h)eerlijke tuin, we hebben er van genoten; Ook Karens en Monieks hapjes werden gesmaakt (paprika en rodebietenspread op zuurdesembrood). Als het mogelijk is zou ik de recepten graag ontvangen.
  Veel tuingenot!

  Like

  • Beste Lien, dankjewel voor je bezoekje! Onze ecotuindag was een succes. We hebben rond de 350 bezoekers geteld maar in de drukste periode is er even niet geteld. De ene ploeg had het niet doorgegeven aan de andere dat ze moesten tellen. Dus we denken dat er tegen de 400 bezoekers geweest zijn.
   Voor de receptjes, ga je best eens naar Karen haar blog : K Pure. Hij staat hier opzij bij mijn favorieten. Gewoon daar op klikken en je komt er.
   Veel succes met het aanleggen van een kruidenborder! Hopelijk konden we je genoeg inspireren…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s