Karoo

Amai, nu heb ik hier de tuin en de blog verwaarloosd!  ‘t Is een emotionele week geweest.  Mijn Rhodesian Ridgeback, mijn lieve Karoo is ziek.  Mijn vriendinneke, tuinmaatje, partner in crime (Karoo, pak jij die kip eens om terug in ‘t kot te zetten…), ze wilde niks meer eten.

354F7961-D2B9-46DF-ABCE-F0A5251C6702

Ik ben eerst drie keer bij de dierenarts geweest.  Maar uiteindelijk zijn we terecht gekomen in Merelbeke, de universitaire dierenkliniek waar de dierenartsen opgeleid worden.  Daar vonden ze op een half uurtje tijd dat ze ‘hemolytische anemie’ heeft.  Dat wil zeggen dat ze haar eigen rode bloedcellen afbreekt.

Gelukkig is het primair.  Er is geen kanker of andere vreselijke ziekte als oorzaak.  Dus we gaan voor behandeling.  Twee keer per dag moet ze nu een cortisone pil nemen en het lijkt aan te slaan.  Ze is zo flink!  Ik mag haar bek opentrekken en de pillen vanachter in haar keel leggen.  Mijn beestje vertrouwt me helemaal.  ‘k Heb haar vorige week zelfs drie spuiten mogen geven, ze gaf geen kik.

8ADB1A4D-3779-4071-B143-BFC6785EA9F0

Maandag gaan we terug naar de dierenarts voor bloedafname en dat moeten we nu om de zes weken doen.  Na enkele maanden, als alles goed gaat, zullen haar rode bloedcellen terug op peil staan.  Dan mogen we de behandeling afbouwen.  Karoo is nog maar 7 jaar dus ik hoop dat het lukt.

C70FFAA9-EC31-47EB-B8B9-04CD869EFD7E

17 thoughts on “Karoo

 1. Mooie hond! Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vervelend als er iets met je huisdier aan de hand is. Na verloop van tijd worden het net je kinderen. Hoop doet leven – op beterschap. Succes ermee.

  Like

 2. Sterkte! Hopelijk gaat ze helemaal genezen.
  Het is altijd heel stressvol, ook voor de baasjes, als een geliefd huisdier ziek is.
  Het zijn je huisgenootjes immers.
  Hartelijke groet van Zem

  Like

 3. Mijn hart bloedt voor jullie! Wij moesten 2 jaar geleden onze trouwe viervoeter laten inslapen, verdriet en niks dan verdriet… ik weet dus helemaal hoe je je voelt. Duurde even voor we terug een hond durfden nemen, onze zoon vertelde over RR, hadden er nog nooit van gehoord. Sinds Mila bij ons is willen we geen ander ras meer. Ik hoop zo dat ze lang gezond mag blijven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s