Dahlia’s

Ooit heb ik gezworen dat ik ze nooit of nooit in mijn tuin zou zetten.  Dahlia’s, zo’n lelijke, veel te grote, pretentieuze, opzichtelijke bloemen.  Ik vond ze lomp en bombastisch.  Daarbij moet je de knollen ook nog rooien voor de vorst, vorstvrij bewaren en in het voorjaar terug planten.  Veel te veel werk!

CE5CF856-7D8F-4F13-9CAC-A01B9C3497CC

Maar … dit voorjaar gingen we met bestuursleden en lesgevers van Velt een biobloembollenkwekerij in Nederland bezoeken.  En dat was daar zo tof!  De manier waarop zij daar werken zonder iets van pesticiden of kunstmest…  Hoe zij daar zorg dragen voor de bodem waar die bloembollen in groeien…  ik werd er helemaal warm van!

D4D4C6A1-E95F-43D2-AD7E-9CD3272A2C11

In de hangar waar we onze boterhammetjes opaten, verkochten ze biologisch opgekweekte dahliaknollen.  En toen heeft ‘de dees’ al haar principes opzij gezet en heeft ze enkele knollen gekocht.  En zeg nu zelf : ze zijn toch mooi en niet lomp hè? 😉

75FF314E-4E32-4F93-90C5-1188BBCE96AF

9F52712C-D4EB-4078-BE93-90A5292060FD

13 thoughts on “Dahlia’s

 1. Jouw variëteiten zijn mooi. Je hebt ze ook nog met van die hele grote roze bloemen en die zie ik niet graag.
  Ik had ze ooit in mijn tuin maar dat uithalen in de winter is over het hoofd gezien.
  Eens Velt biobollen gaat verkopen sta ik op de eerste rij.

  Like

 2. Awel, die hele grote roze bloemen zie ik ook niet graag. Zó lomp!😉
  De biobollen van Velt zullen echt prachtig zijn! Volgende maand gaan wij er planten in Comité Jean Pain. Dan kunnen de mensen in het voorjaar al eens komen kijken wat er allemaal in het aanbod zal zitten…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben dol op dahlia’s en heb ik stukje tuin alleen voor mijn dahlia’s. Daar poot ik in het voorjaar alles dwars door elkaar en laat me dan verrassen. Dat is ieder jaar weer een feestje en volop bloemen om te snijden en weg te geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s