Sneeuw

Sneeuw in januari, dat vind ik fantastisch! Laat het maar wat winteren, ’t is er de tijd van het jaar voor. Beter nu dan zoals vorig jaar pas in maart. Onlangs waren ze op Comitee Jean Pain aan ’t zeuren dat het veel te warm was, dat de biobloembollen te vroeg in bloei gingen komen. Ze zullen daar ook content zijn nu.

Onze kippen, die vinden het niet zo leuk. De zijdehoentjes, die zitten te mokken in het slaaphok. Ik had er eentje in de sneeuw gezet. Koudwatervrees pak je toch aan door te springen, niet? Maar de juffrouw durfde geen poot meer verzetten, ze leek wel vastgevroren aan de grond. ‘k Heb haar dan maar uit haar benarde situatie bevrijd.

Over de bloempotjes heb ik hier ook nog niet verteld. Een Veltvriendin belde me een tijdje geleden op. Dat er een boerderij in ons dorp verkocht was en dat daar duizenden, oude stenen bloempotjes te krijg waren. Of ik niet meeging? Zoiets moest ze geen twee keer vragen natuurlijk. Wat ik er juist ga mee doen, weet ik nog niet. Ik denk eraan een bloempottenmuurtje, insectenhotel te maken. Maar hier zo allemaal bij elkaar gestapeld, vind ik ze ook wel mooi…

8 thoughts on “Sneeuw

  1. Ik vind de omgeving zo fantastisch mooi met sneeuw op, alleen kan ik de moed niet opbrengen om in de kou naar buiten te gaan met een fototoestel.
    Geniet van de potjes, ik ben er zeker van dat ze creatief gaan gebruikt worden.

    Like

  2. Een vriendin van mij heeft ook kipjes. Zij stond net zo te kijken van hun kou-gevoelige voeten maar wat wil je ook, zonder snowboots is het geen pretje. Ik was heel blij met de sneeuw. Het voelde eindelijk weer eens normaal aan buiten en niet raar warm ofzo. Lekker de echte trui aan, die ik al 30 jaar bij vriesweer draag. Wat dat voor wol is weet ik niet. In ieder geval onverwoestbaar!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s