Changement de decor en het serretje

Ideaal om op een winderige zondagnamiddag te doen : een kweekkasje om jonge zaailingen op te kweken, ineen steken. Het was net of ik was nog eens met de Mecano aan ’t spelen.

Ik had binnen in huis al wat gezaaid maar door lichtgebrek zijn de jonge koolrabiplantjes dunne, ijle sprieten geworden.

De erwtjes, die zijn wel content

De wind ging buiten tekeer terwijl ik aan ’t knutselen was en ineens zagen we onze Mispelaar tegen de vlakte gaan. Toeme toch! En ik had er nog net kiwibessen tegen geplant. Het was de bedoeling dat die de gehele boom gingen innemen. Want deze zomer was de boom door de droogte kapot gegaan. Dat die nu zo snel het bijltje erbij ging neerleggen, dat had ik niet verwacht.

Tijd voor plan B dus, iets waarvan ik dacht dat het maar binnen een paar jaren zou moeten. Ik ga de boom in grote stukken zagen. De takken zijn echt mooi grillig. Die ga ik gebruiken om de borders af te boorden.

En de kiwibessen? Tja, daarvoor heb ik nu een ‘handige Harry’ met een strak plan nodig. Ene die een constructie kan maken daarvoor. Want het serretje, dat lag nog juist binnen mijn eigen mogelijkheden …

17 thoughts on “Changement de decor en het serretje

 1. Jij heb duidelijk een grootkeuken in je buurt waar je de blauwe bakken kan ophalen. Het lief bezorgde me er ook een stapel (van mosselen denk ik).
  Lange sprietels, hier ook check (van koriander). De vier bloemkolen die opkwamen zijn ondertussen al verspeend. Rode-, spits- en savooikool die vorige maandag werd gezaaid staat hier bijzonder goed te groeien in de zonnige keukenerker.
  Hoewel de moestuin een stuk uitbesteed werd aan de dochter, ben ik toch wel diegene die de boel opvolgt en water geeft. Anders kwam er niet veel van terecht vrees ik.

  Like

 2. Volgens mij kan ik nog veel van je leren ondanks dat niet alles van een leien dakje verliep voor je! Ik hou je pagina dus heel goed in de gaten. 🙂 Hoop te beginnen met wat kruiden en ‘makkelijke’ groenten. Ben met een blogpost bezig daarover dan zie je het wel…

  Like

 3. We hebben hier ook een boom die het niet lang meer gaat houden…Ventje krijgt het nog niet over zijn hart om hem om te doen. Hopelijk trotseert hij de stormen dit jaar nog. Succes met je kiwibes!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s