Love hurts…

Gisteren had ik een date … een blind date dan nog wel. En nee, het was niet de date die pijn deed. Het was zalig!

Met kriebels in de buik trok ik met de trein richting Gent voor een blogdate. Organisator was Eilish, een meisje van bijna 50 zoals ik. Ik volg haar blog al lang, vind haar grandioos en moet dikwijls schaterlachen met wat ze schrijft. Maar ze heeft ook al heel wat meegemaakt en ik bewonder haar om hoe ze daarmee omgaat.

Op onze date waren we met zes bloggende dames die elkaar alleen nog maar online ontmoet hadden. Maar ook in levende lijve klikte het enorm. We lunchten in Le Pain Quotidien op de Korenmarkt, zijn daar rijkelijk lang blijven babbelen en dronken ’t één achter ’t ander. Het deed deugd, ik voelde me zo goed. Eilish, Anna, Matroos, Els en Heidi zijn nu mijn blogvriendinnen.

Vandaag doet het pijn. Ben deze morgen naar mijn ouders geweest om wat klusjes voor mijn vader te doen. Vol goede wil en heel naïef. Kieken dat ik ben! Ik werd direct uit mijn zevende hemel gehaald door weeral harde woorden en terug op de plaats gezet waar ik als kind altijd moest zitten, die van Assepoester. Nog steeds kan het me zo raken, nog steeds voel ik dat verdriet. Ik voel me als een koorddanser nu. Hij mag mijn zelfrespect niet meer afpakken! Ik heb zo hard gewerkt om dat te vinden! Maar hij is wel mijn vader en het leven is voor hem niet lief nu.

De klusjes heb ik heel braaf gedaan en vandaag sta ik mezelf toe om verdrietig te zijn. Blij dat ik het hier eens kwijt kan, wetende dat hij toch niet meeleest want hij vindt dit allemaal zever.

Maar vanaf morgen ga ik terug genieten! Van de natuur, mijn tuin en alle mensen die ik zo graag zie …

35 thoughts on “Love hurts…

 1. Dag Hilde,

  Voor wat het waard is: je bent niet alleen! Ik herken dat ook zo goed, heb vandaag ook al van mijn ouders moeten incasseren waar ik met veel goede wil en positiviteit vertrokken was. En hoe ouder ze worden, hoe verstarder en zeker van hun groot gelijk. Je kan dat aan geen mensen vertellen, want die zeggen allemaal “allee jong, als ze zo doen laat ze dan maar hun plan trekken” maar hun plan trekken, dat kunnen ze niet meer ondanks al hun bravoure. En het blijven tenslotte je ouders…

  Ik wou je even laten weten dat je niet alleen bent in deze situatie!

  A propos, ik heb vandaag nog aan jou gedacht! Jouw margrieten en lieve-vrouwe-bedstro doen het fantastisch in onze tuin. Zo blij dat ik eindelijjk margrieten heb die niet wegkwijnen! Ik stuur je één dezer dagen nog wel een fotootje toe.

  Kruip maar even onder je dekentje en dan morgen fris en positief weer op 😊

  Jouw lotgenoot (één van de velen, denk ik)

  Annie

  Sent from Mail for Windows 10

  Like

  • Lieve Annie, jouw reactie doet zó deugd! Dankjewel! Ik zend je een virtuele knuffel en als we elkaar nog eens ontmoeten, krijg je een echte.
   Hier ook al aan jou gedacht. Je dahliaknollen zitten in de grond en regelmatig ga ik eens kijken of er nog niks opkomt. Veel liefs!😘

   Like

 2. Zo een blind date met je blogvriendinnen moet wel tof zijn. Je hebt er blijkbaar erg van genoten.
  Vergeet vandaag en geniet zoals je zo mooi zegt “van de natuur, je tuin en alle mensen die je zo graag zie … Liefs

  Like

 3. Dat is echt triest na zo een mooie dag gisteren… ik weet niet goed wat te schrijven, maar leef met je mee.
  De ontmoeting was me zeer aangenaam. Blij dat ik je leerde kennen.
  Hou de moed erin.
  Dikke knuffel X

  Like

 4. Bah Hilde, zo erg dit. Het zou toch niet mogen dat je zo door je eigen vlees en bloed zo ondergewaardeerd wordt. Een fijne vrouw als jij verdient dat ook helemaal niet!
  Ik vond het heel fijn met jou erbij gisteren!
  PS: bij het boodschappen doen onderweg naar huis kocht ik nog een aluinsteen (toptip, klein en handig voor in mijn fietsbagage voor de reis ook), en ik gebruikte je kruidenzout vanmiddag in de pastasaus.

  Like

  • Dankjewel Eilish! De herinnering aan gisteren heeft me vandaag zo getroost! Echt jong, ik vond het spannend en fantastisch. Wat je onderweg stuurde ‘de verlegene die uitbreekt’, geldt ook zo hard voor mij. Ik stuur je heel veel liefs! Geniet van je reis!!! 😘

   Geliked door 2 people

  • Dankjewel Tom voor die lieve woorden!😘 Ze doen deugd. Die situatie maakt me raar genoeg ook sterker want ondanks de niet zo’n ideale start in mijn leven kan ik nu zo gelukkig zijn. En dat heb ik door hard te werken aan mezelf bereikt. Daar ben ik fier op. (zeg ik heel bescheiden hoor) Alle lieve mensen die ik heb leren kennen, waaronder jij, daar kan ik echt van genieten. Het leven is mooi!

   Like

 5. Je bent zo’n fijne en fijngevoelige madam, ik kan geloven dat zoiets aankomt. Dikke virtuele knuffel! Voor een echte ben je ook welkom hoor, als je een paar stations eerder afstapt dan gisteren ben je er 😊

  Geliked door 1 persoon

   • Wat dat vervolg betreft, ja hoor. 🙂 Wat ouders (en broer en zus) betreft, een ietwat gelijkaardig verhaal jammer genoeg. Ik vertel het nog wel eens bij gelegenheid.

    Like

 6. Wat fijn zo´n blogdate!

  En heel jammer voor jou dat je zo´n moeilijke relatie met je vader hebt. Maar wel goed dat je het een beetje vanop een afstand kan bekijken, en dat je meteen weer uit die Assepoester-rol kan stappen wanneer je erin gedwongen wordt. Inzicht helpt, maar je hart blijft het natuurlijk voelen…

  Like

 7. Hey Hildeke, ik zie dat je al heel wat fijne reacties gekregen hebt op je bericht! Ik wou zeggen dat je heel vlot schrijft en dat het fijn was om je hersenspinsels zo te lezen…
  Jou kennende loop je alweer rond met een big smile!!! Lieve knuffels

  Like

  • Haha Annemieke, inderdaad! Hoe da ge ‘t weet! Het leven is zó rijk hè met al die toffe, lieve mensen waaronder ook jij. Zo fijn dat wij enkele jaren geleden elkaar teruggevonden hebben. Van een humanioravriendin naar een vriendin voor het leven… Love you!😘🍀

   Like

 8. Wat leuk dat jullie zessen elkaar in levende lijve ontmoet hebben! En ja het verhaal van je vader is herkenbaar, heb zelf mijn hele leven lang een moeizame moeder-dochter relatie.Pas na het overlijden van mijn vader gaat die wat beter en is zij milder geworden.En zoals je schrijft, het blijft je vader of in mijn geval mijn moeder, maar heel wat traantjes zijn er gegaan.Hier in Nederland hebben wij het gezegde”ieder huisje draagt zijn kruisje”en zo heeft iedereen zijn dingen…..Veel liefs, Margriet

  Like

  • O lieve Margriet, hoe erg voor jou ook! Maar inderdaad, er zijn zoveel andere mooie dingen. Dat kruisje, dat hoort erbij hè. Een neef van de lieve wederhelft zegt steeds : “ Zonder laagtes geen hoogtes”. En hij heeft gelijk hè. Had ik mijn verdriet hier niet neergepend, dan had ik al die lieve reacties niet gekregen. De rijkdom van het leven … ( filosofeer ik nu😜)

   Geliked door 1 persoon

 9. Hewel, ik ben heel blij voor jullie dat het zo’n fijne samenkomst was.
  Gevolg is dat je me nu als lezer zult moeten dulden.
  Dat ‘Assepoester’-gedoe ken ik, kan ik over meespreken, ook al is het nu achter de rug.
  Geniet van je weekend!

  Like

 10. Hee Hilde, die rol van Assepoester is zo slecht niet, hè; cinderella trekt aan het allerlangste strootje. Haar verhaal eindigt niet, want ze leeft nog lang en gelukkig. En ze rijdt in een (volgens mij – biologische) pompoenkoets (want in elkaar geflanst door een peetmoe, die eigenlijk kruidenvrouwtje is, niet?) !! Hoe dan ook, je bent een straffe madam. En als je dat dreigt te vergeten, moet je’t je hier maar af en toe luidop afvragen… We roepen in koor: Amandla Moeke Hilde!!

  Like

  • Hey Katleen, wat een lieve reactie jong! En wat een mooi woord ‘Amandla’! Ik kende het niet, ben het moeten gaan opzoeken. Het is dan nog een Xhosa, Zulu woord. Die strijdkreet van dat koor, awel dat doet deugd. Dankjewel achternichtje! Geniet van het mooiste land ter wereld…’😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s