Geranium

Vorige week had ik al wat vrolijke foto’s genomen en vandaag ging ik er wat bij schrijven.

Maar vrolijk ben ik hier niet. Door gisteren… “Wir haben es nicht gewusst”. Veel Vlamingen zijn blijkbaar de geschiedenis vergeten en hebben zich weer laten inpakken door de wolf in schaapskleren. Fascisten die ineens sociale praatjes gaan verkopen, zo de massa lokken en die trappen er met open ogen in. Arm Vlaanderen …

De vrolijke foto’s dan maar als troost :

Geranium macrorrhizum

Geranium macrorrhizum is een ideale bodembedekker. Hij zou zelfs zevenblad tegenhouden. Hij blijft wintergroen, heeft een speciale geur en bloemt nu. Ik heb hem rond onze fruitkooi gezet om het gras tegen te houden.

Geranium renardii ‘Terre Franche’

Geranium renardii ‘Terre Franche’ met zacht gerimpeld blad staat hier zowel in de zonneborder als in de voortuin.

Geranium sanguineum
Geranium sanguineum var. striatum
Geranium cantabrigiense ‘Biokovo’
Geranium renardii
Geranium himalayense
Een ‘wild’ geraniumpje waarvan ik de naam niet ken
Robertskruid, een geraniumsoort die als onkruid gezien wordt. In onze schaduwborder werd zelfs de ‘meest structurele tuinier die ik ken’ er wild van 😉

25 thoughts on “Geranium

 1. Allemaal mooie bodembedekkers en geen werk aan , dat is nog het plezantse vind ik! Het ruikt lekker, het plant ook zijn eigen voort. Niks aan voordelen….

  Like

 2. Je hebt hele mooie variëteiten staan. Ik schrijf wat namen op voor in het najaar … Blijkbaar zijn we vandaag een beetje gelijkgestemd. Getuige mijn logje van vanmorgen. Groetjes.

  Like

 3. Geranium macrorrhizum lijkt me iets om te onthouden! Een bodembedekker, die zich vlot voortplant en nog een hele tijd bloeit. Ideaal, dat heb ik nog nodig.
  Om nu nog te planten is het wellicht te laat?
  Ik begrijp ook -nog steeds niet- wat er juist is gebeurd in ons land? Onvoorstelbaar toch?!

  Like

  • Ik deel hem nu ook niet meer uit. Daarvoor is het inderdaad wat laat, hij zou niet meer aanslaan. Maar bij de kweker kan je hem altijd ‘in potjes’ kopen en die kan je wel steeds planten. Morgen ga ik er halen in ‘t wit, voor rond de nieuwe serre. 😊

   Geliked door 1 persoon

 4. Weer wat bijgeleerd … ik kwam niet verder dan de vensterbank-variant en dat blijkt dan ook nog een foute benaming zijn. En het is inderdaad zeer deprimerend hoe het opkomende GROEN wordt overwoekerd door Vlaams BRUIN …

  Like

 5. Prachtige geraniums zeg! Ik wist niet dat er zoveel soorten zijn…. Wat de politiek betreft, onze Wilders heeft geen zetels gehaald.Er was een dag dat hij ook tot de grootste partijen hoorde.Er is hoop voor Vlaanderen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s