De Ecotuindagen van Velt

Onze dochter en haar vriendinnetje, al dansend in onze tuin … dezer dagen kan je ze tegenkomen in heel Vlaanderen en Nederland. Heel fier ben ik, want ze prijkt op de affiche voor de Ecotuindagen van Velt.

Het eerste weekend van juni, voor Velters zijn dat hoogdagen. Want dan zetten meer dan 200 ecologische tuineigenaars hun tuinpoort open.

Dit jaar doen wij met onze afdeling ook weer mee. Deze keer vind je ons in de tuin van Frans De Smedt, zondag van 10 tot 17 uur. Een ecologisch paradijsje waar kinderen en dieren zich thuis voelen. Een toffe arbeidsarme siertuin, moestuin en serre. Frans kan het ook allemaal heel gepassioneerd uitleggen. Wij zullen er met onze Veltstand en boeken staan en we bieden je een drankje van de Wereldwinkel aan.

Waar? 

Frans de Smedt Smisstraat 130 1840 Steenhuffel België

Collega blogger en Veltvriend vroeg me om voor zijn tuin een beetje reclame te maken. Fruitberg is inderdaad ook de max! Naast zondag is die ook open op zaterdagnamiddag. Wij bezochten hem vorig jaar. Een zeer biodiverse tuin, aan de vijver gingen wij ‘op safari’ en de nectartuin, daar zou ik uren kunnen vertoeven.

Waar? 

Van Elst Tom Sint-TruidenseSteenweg 394 3300 Hakendover (Tienen) België

Wil je bekijken welke tuinen er in jouw buurt de poorten openen, dat kan je hier : https://www.velt.nu/Ecotuindagen

18 thoughts on “De Ecotuindagen van Velt

 1. Wij trekken in onze regio naar een VELT-tuin in Oedelem. Binnen een straal van 30 km van onze woonst is dit zowat de enige tuin die niet enkel groenten en fruit aanbiedt, doch ook een aanzienlijk siertuingedeelte met vijver. Meteen weet je waarnaar we op zoek zijn. 😉
  Op het einde van de maand juni bezoeken we dan weer tuinen die zich inschreven bij de Landelijke Gilden. Het aanbod is daar toch een pak groter en boeiender, vind ik. No offence, vaneigens.

  Like

 2. Jouw dochter hangt hier ook uit, op ’t straat.
  Bedankt voor de reclame. Ik ga nog wat werken in den hof direct, zodat alles er goed uitziet. Maar ik denk wel dat het hier dik in orde gaat zijn 😀

  Like

 3. Omdat ik ook lid geworden van Velt, ken ik de poster. Wat ontzettend leuk dat je dochter en haar vriendin er zo swingend op staan!
  Vanuit het noorden van Nederland is het te ver om een aantal interessante Belgische tuinen te bezichtigen, maar ik lees graag de verslagen van de medebloggers!
  Hartelijke groeten van Zem.

  Like

 4. Het is dat de tuinen die je noemt allemaal te ver zijn (als ik het zonder auto ecologisch wil houden), anders zouden ze zeker op mijn verlanglijst staan.
  Ondertussen heb ik mijn regio eens onderzocht en daar staat ook wel leuks tussen, surtout dat we het zondag kunnen combineren met een geleide boswandeling in een stuk van onze nieuwe gemeente dat ik nog niet te goed ken.
  Van de poster kan je alleen maar vrolijk worden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s