Vlinders in de tuin

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar hier zijn er zo weinig vlinders dit jaar.

Waar ik vorig jaar in augustus hier nog enorm veel blauwtjes en soorten zandoogjes kon spotten, heb ik er nu nog geen enkel gezien.

Wat ik vandaag wel kon tellen : drie atalanta’s waarvan ene met een stuk uit zijn vleugel gehapt, twee gehakkelde aurelia’s en zo’n zeven koolwitjes. De koolwitjes zullen zich dit jaar hier niet zo goed kunnen voortplanten want dankzij een slakkeninvasie staat er maar welgeteld één spruitkool in de moestuin.

Doodgewone, algemene vlinders dus maar ‘k heb toch enkele foto’s genomen om te bewaren voor het nageslacht. Stel je voor dat deze vlinders ook verdwijnen.

Dit jaar wel de eerste keer één koninginnenpage gezien in de tuin maar ondanks de massa’s Dille, Wilde Peen, Venkel en worteltjes die ik gezet heb, geen rupsen ervan. Ik blijf hopen …

klein koolwitje
Atalanta
gehakkelde aurelia

19 thoughts on “Vlinders in de tuin

  1. Bij ons in eerste instantie geen vlinder te zien, behalve koolwitjes.Maar opeens toen er heel veel pruimen lagen te rotten bij de tuinoverbuurvrouw, stikte het van de atalanta´s.De pruimen zijn inmiddels opgeruimd en de atalanta´s zijn nu ook zo goed als weer verdwenen.Wel veel gehakkelde aurelia´s bij ons.

    Like

  2. Bij ons voor het eerst een koninginnenpage in de tuin gespot. Eerst twee rupsen, daarna één prachtige vlinder. Maar verder zijn de aantallen zeer bedroevend, zoals je zegt. Zelfs de buddlea wordt nauwelijks bezocht. 😦

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s