Mooie plantencombinaties in augustus

‘k Heb er hier in de tuin nog wat toffe gevonden. Lievesgarden begon met dit blogprojectje en ik vind het wel plezant om mee te doen. Haar volgen, mocht. ‘Graag zelfs’, stuurde ze.

Voila …

‘vondelingske’ tussen de kruiden
Verbena bonariensis met Japanse anemoon (‘k weet het, ze is nogal invasief maar ik vind ze zo mooi. Ik beloof plechtig dat ik ze in toom houd 😉 )
Clematis met ‘Dilleveldje’ op de achtergrond. De Dille staat tussen de prinsessenboontjes om de zwarte boonluis tegen te houden (en dat werkt zeer goed!)
Phlox paniculata ‘Hesperis’ met Rudbeckia fulgida ‘Early Bird Gold’ tussen Citroenmelisse, Lavendel en Stinkende Gouwe
Heliopsis helianthoides JS ‘Sunny Wink’ met Gaura lindheimeri ‘Whirling Butterflies’ en Echinacea purpurea ‘JS ROHO’

16 thoughts on “Mooie plantencombinaties in augustus

    • Ja maar nu niet meer. De Rudbeckia en Crocosmia zijn ‘gaan wandelen’ en staan nu wat verder. ‘t Was eigenlijk beter zo. Als ik het in ‘t najaar niet vergeet, zal ik ze eens tot de orde roepen. 😊

      Like

  1. Inderdaad ik ben ermee gestart en moet dringend enkele combinaties op mijn site zetten. Ik vind het leuk de planten- en kleurencombinaties van andere tuinliefhebbers te bekijken dat geeft ideeën.
    Ik verkies Phlox paniculata ‘Hesperis’ met rubeckia fulgida ‘Early Bird Gold’ tussen citroenmelisse en lavendel (complementaire kleuren) de viooltjes tussen de kruiden (eenvoud siert) en clematis met ‘Dilleveldje’. Ik ben zeker dat andere tuinliefhebbers dan weer wat anders kiezen. Maar je weet ” les goûts et les couleurs……”. Nog een fijne week

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s