Indian summer

’s Morgens en ’s avonds voel en zie je het al goed: het zomerliedje is bijna uitgezongen. Daarom doet september nog even zijn best met veel kleuren.

Zalig vind ik dat: de laatste strootjes uit het dak trekken en nog even profiteren, wetende dat na de winter terug een nieuwe lente komt…

Ook in onze tuin vinden insecten ‘meer dan sprietjes’. Het nieuwe projectje mag er voor het eerste jaar best wezen, vind ik. Enkele vaste planten gekocht, eens in mijn zaaibakje gerommeld en wat overschotjes uit de rest van de tuin uitgeplant en het gazon is heel goedkoop ‘gepimpt’.

In de bloemenweide heeft zich een Speerdistel gevestigd. Ik ben content, hij heeft zich gezet waar ik het graag heb. ’t Is een afstammeling van mijn Gespierde Speerdistel die twee jaar geleden ineens in de tuin verscheen. Hier lees je hoe ik me wapende tegen de kritiek van sommigen.

29 thoughts on “Indian summer

 1. Dag Hilde,

  Jouw “gepimpte” gazon ziet er heel mooi uit!

  Bij ons is het minder mooi: een deeltje van de voormalige groententuin moest op de schop omdat wij een bijkomende regenwaterput van 5.000 liter ingegraven hebben. Daarvoor hebben wij ook de margrieten, die ik van jou gekregen had en waar ik zo blij mee was, moeten verplanten. Ze staan weer op hun plaats, maar ik ben bang dat ze de verhuis niet zullen overleven. Zijn de bovengrondse delen bij jouw margrieten ook al bruin?

  Groetjes en tot ziens,

  Annie.

  Sent from Mail for Windows 10

  Like

  • Hey Annie, waren dat die vaste grote Margrieten? Bij mij zijn ze ook niet echt fris meer maar niet helemaal bruin. Ik heb je toen gezegd dat er ‘garantie’ is op de planten hè. Dus ik kan je altijd nieuwe plantjes geven. Kom je naar ‘Meer dan sprietjes’ in Meusegem? Dan kan ik ze meebrengen.

   Like

   • Dankjewel. Welkom als nieuwe volger, veel nieuws zal er eerst nog niet verschijnen. Eerst de nieuwe medicijnen hun werk maar even laten doen en dan rustig weer opbouwen.
    Over de MS en Acnes heb ik nooit geheimzinnig gedaan. Het zijn nare kwalen die je overkomen zonder dat je daar iets aan kunt doen. Mijn weblog helpt me om actief en in beweging te blijven en nieuwe contacten op te doen.
    Tot slot: jij hebt er ook een volger bij. 😀

    Like

 2. Wij waren dit jaar in Schotland waar ik wel 10 verschillende soorten distels zag, echt heel mooi! Helaas niet graag gezien op het land voor dieren maar gelukkig zijn er genoeg om ieder jaar weer terug te komen! Heerlijk zo’n plekje zeg!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s