Moestuinstoefen

‘Moestuinstoefen’ is een term, uitgevonden door Barbara van Velt. Veel Velters doen daar gretig aan mee.

Wat ik momenteel uit de moestuin haal is zo lekker! Die smaken vind je in de winkel niet. Enkele foto’s om jullie te verlekkeren … 😉

Veel soorten tomaten
‘Tel Aviv Train tomaatjes’ meegenomen op een picknick in het bos met de buren en lekker zoet bevonden…
Mijn paradijsje…
Wortelen mix … uit zaadjes van Velt natuurlijk
Komkommers
‘Black Plum tomaatjes’ vind ik persoonlijk heel lekker
Prinsessenboontjes, Faraday, Purple Teepee en Helios die regelmatig maar niet overvloedig veel dragen. Ideaal voor de moestuinier: je kan een hele zomer vers oogsten.
Ahum, tja in de moestuin kom je soms spannende dingen tegen 😉

24 thoughts on “Moestuinstoefen

  1. Ik wil al lang eens stoefen maar het komt er niet van. De moestuin is dit jaar het werk van de dochter en die is zoveel meer plichtsbewust dan ik. Bijgevolg hebben wij al super veel kunnen oogsten.
    Vanavond heb ik voor het eerst, na het failliet van hotel mama, geoogst. Boontjes, tomaten (ook in soorten), courgettes en aubergines. Er hangt ook gigantisch veel fruit rijp. Voor vanavond plukte ik alvast een mooie tros pitloze druiven.
    Zo dankbaar dat onze eigen grond dat geeft!

    Like

  2. Moestuinstroefen is inderdaad een grappig woord. Ik vind dat we ook eens mogen pronken met de opbrengst van onze groententuin. Ga ik zeker ook eens doen. Dat wordt voor mij een première. Eigentlijk heb ik tot op heden nog niets op mijn site gezet in verband met de groententuin. In feite is het de heer des huizes die zich met de groententuin bezig houdt. Alles biologisch net zoals in de siertuin. Maar ik pluk en verwerk wel de groenten. De black plum tomaatjes staan op mijn lijst voor volgend jaar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s