Eco Valentijn

Eigenlijk zijn wij niet zo ‘Valentijn-achtig’. Te melig en te commercieel enzo…

Maar zaterdag was de lieve wederhelft in een romantische bui. Hij wilde met mij ergens naartoe en ik mocht niet weten waar. Spannend! Hij troonde me mee naar Mechelen.

Ik kon me ‘begot’ niet voorstellen waar hij naartoe wilde. “Ge moet niet raden”, zei hij “want ge kent het toch niet, maar ge gaat het heel tof vinden.” Plezant hè!

En toen stonden we ineens voor een winkeltje …

“Gij zou toch al heel lang graag ‘Veja’s‘ hebben? Wel, hier hebben ze er, en nog vanalles anders ook.”

Heb ik mijn hartje daar opgehaald jong! Van schoenen tot jeansbroeken, tot tandenborstels, tot zeep, tot juwelen, tot sokken, tot toffe bloesjes en mannenhemden tot wasmiddel, … Ik kan nog wel even doorgaan. Maar! Allemaal duurzaam gemaakt met respect voor de aarde en de mensen. Dit voelde zo goed.

De naam van het winkeltje: … (tromgeroffel) … SUPERGOODS! eco +fair fashion.

Diene in Mechelen ligt in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 116 maar je hebt er ook ene in Antwerpen en in Gent. Of in de webshop Supergoods.be kan je ook terecht.

Twee vriendelijke dames hielpen me met passen en stopten een boekje in mijn handen toen ik vertelde dat ik een groenblogger ben. “Over onze filosofie enzo” Super interessant! ‘k Ga het allemaal nog wat verder uitpluizen. Want dat er veel aan de hand is in onze mode-industrie, dat wist ik al langer. Maar blijkbaar zijn er heel wat positieve alternatieven in verschillende stijlen én prijscategorieën. Klinkt goed hé? Ik hou jullie op de hoogte!

33 thoughts on “Eco Valentijn

 1. Dat kan ik geloven dat uwe, dan is het wel ‘lieve’, wederhelft maar soms in een goede bui is….. Amai die sukkelaar, hij kan weeral een jaar hard gaan werken om er terug wat boven op te komen….

  Like

 2. In Leuven is er ook een winkel met duurzame kledij. Ik ga er ook wel eens langs.
  En nog even reclame maken: je vindt ook in normale winkels duurzame kledij: Vaude.
  Vaude is al jaren Leader van de fairewear organisation.
  Ja die kledij komt meestal uit Azië en Oost-Europa. Maar wanneer je het rapport nakijkt, merk je dat Vaude echt wel eerlijk produceert: https://api.fairwear.org/wp-content/uploads/2019/04/vaude-sport-gmbh-co-kg-performance-check3.pdf
  Lees dat rapport maar eens;-)

  Like

 3. Mechelen is mijn stad!
  Had je tijd om ook wat aan sightseeing te doen?
  En Supergoods is een (h)eerlijke winkel met een joviale, goedlachse uitbater. Ik kom er graag.

  Like

 4. Die naam staat nu ook op mijn to do lijstje. Ik kom soms in Mechelen, maar was dit nog niet tegen gekomen. Ik snuister graag in die winkeltjes, en als de bediening dan nog vriendelijk is, is dat leuk meegenomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s