Groene pipi

Een boek schrijven, da’s zelf veel lezen, je vastbijten in het onderwerp en dan allemaal toffe dingen tegenkomen.

Zo ontdekte ik de ‘GreenPee’. Geniaal vond ik dat! Uitgevonden door Nederlandse omgevingspsychologen dankzij het wildplasprobleem, hoe tof is dat?!

De GreenPee is eigenlijk een combinatie van een urinoir en een plantenbak. Hij is niet aangesloten op de waterleiding of moet geen afloop naar de riolering hebben. Dat is profijtig en duurzaam dus. De urine wordt gewoon opgevangen in een bak met geurabsorberende hennepvezels. Die vezel, vermengd met de urine wordt gecomposteerd waardoor men een fosfaatrijke biologische meststof bekomt. Daarmee kan een gemeente dan zijn groenperken bemesten.

Aan het systeem zit ook een 30 liter reservoir waarin regenwater opgevangen wordt. Zo moeten de planten die bovenaan in de bak staan niet veelvuldig bewaterd worden door de gemeentearbeiders.

Ik kon het me niet laten en heb het toch even in het oor gefluisterd van onze milieuschepen. Zij was enthousiast en deed een voorstel. Wie weet krijgen wij wel zo’n toffe bakken in onze gemeente? Nu hebben wij nog steeds zo’n lelijke plastic torens met steriele bloemen waar bijen niks aan hebben erin. Elk jaar worden daar nieuwe plantjes voor aangekocht. Daarbij durven mannen die uit ’t café komen daar al eens tegen plassen waardoor ze kapot gaan. Toch zonde van al het geld en de moeite hè?

Kennen jullie de GreenPee al? En vinden jullie dat tof?

Meer info op: greenpee.nl

72 thoughts on “Groene pipi

 1. Waar is de ingang van die bak :)??
  En kunnen dames daar ook hun watergevoeg doen?
  Van uitzicht is het niet eens zo lelijk. Eigenlijk zou een gewoon huishouden dit ook ergens afgeschermd in de tuin kunnen zetten om drinkwater te sparen die nu wordt doorgespoeld na het plassen…

  Like

 2. Knap gevonden, fleurig plassen voor de heren. Ik moet bekennen dat ik, nu er geen horeca open is, ook wildplas als wij een dag op stap gaan☻ Niet midden in een stad, mijn man moet dan buitenweggetjes opzoeken waar niemand mij kan zien…. Overigens is[ als ik het lees op internet] verdunde urine helemaal niet slecht om te gebruiken in de tuin!

  Like

 3. Woehaha, met rode loper en al. Maar moeten de heren dan daar gewoon voor gaan staan, dat lijkt me toch nogal exhibitionistisch zo op de stoep. Ik wil daar alvast niet passeren op zo’n moment. Prachtig initiatief, maar dan graag met minder inkijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zou jij als man daarin willen gaan plassen, zo in het openbaar?
  Maar serieus, ik vraag me af of al de urine van mannen met hoge nood wel geschikt is voor compostering: al die medicijnenslikkers, drugsgebruikers enzo plassen die chemicaliën weer uit. Dat vind ik niet biologisch.
  Jonge, gezonde mannen kunnen trouwens lang hun plas ophouden, hoor 😉
  De techniek van het wildplassen moeten wij vrouwen zeker niet verleren, zeker in deze tijd!
  Hartelijke groet van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dit zie ik voor het eerst. Goed dat het geen 1 april is, anders had ik mijn twijfels gehad.
  Ik wil geen zeikerd zijn maar aan wie kan ik een brief schrijven dat ik me als vrouw gediscrimineerd voel (-: Dat is hét toverwoord van tegenwoordig, heb ik begrepen.
  Maar goed dat ik mijn talent wildplassen is. Ik koester het. Toffe foto!

  Like

 6. Openbare toiletten, daar kunnen ze in België nog wel iets van bijleren, dat is toch echt een schande? In Amerika en Canada zijn er echt overal, en belangrijk… heel proper. Dat is toch gewoon essentieel?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s