Hoe geef je een boek uit?

Voor jullie een vraag en voor ons … ook.

Ons verhaal is af! Yes! Eigenlijk zijn we best wel fier op ons kindje. Karen en ik hebben er zoveel plezier aan beleefd en het is echt mooi.

Momenteel zijn we druk aan het herlezen en nog wat kleine dingen aan ’t veranderen. Deze week hadden we een videocall met de leesfee, Emy Geyskens. Zij schreef al 60 kinderboeken en maakte ons wat wegwijs in de wereld van uitgeverijen. Zo boeiend!

We hebben onszelf nog maar eens een deadline opgelegd. Tegen woensdag moet ons script volledig herlezen en af zijn. Dan gaat het naar mijn nichtje. Zij doet op haar werk eindredactie en wil ons schrijfsel ook wel eens onderhanden nemen. Begin juni willen we het dan opsturen naar een uitgeverij.

We hebben al besloten dat we niet met een grote, commerciële partner willen werken. Het zou niet kloppen met ons verhaal. We schrijven over duurzaamheid en we laten lokale wereldverbeteraars aan het woord. Stel je voor dat ons gedrukt boek dan zou komen vast te zitten op een schip in het Suezkanaal! We zien onszelf dan weer wel liggen in zo’n schattig, klein boekenwinkeltje gelijk ’t Oneindige verhaal.

We gaan dus voor een kleine uitgeverij. Dan hebben we veel meer kans dat onze fotograaf ook zijn ‘eigen goesting’ mag doen. Of misschien geven we ons boek wel zelf uit? Dan zoeken we een professionele eindredacteur, vormgever en drukker. Nog veel werk voor de boeg, maar zo plezant!

43 thoughts on “Hoe geef je een boek uit?

  • Haja crowdfunding? Moeten we eens uitvogelen. Velt hebben we natuurlijk al gecontacteerd. Zij supporteren al een hele tijd voor ons. Maar uitgeven via hen, lukt niet. Ze geven max 2 boeken per jaar uit en dat moet dan gaan over ecologisch koken of tuinieren. Daar ligt ons project iets verder vanaf. Allee, het is iets breder.

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik heb mijn boeken grondig herschikt zodat er thans plaats is voor exact één nieuw boek. Twee maal raden welk boek dat zal worden! 😉
  Jullie boek in eigen beheer uitgeven, zou ik niet doen. Weinig kans op slagen. Een klein uitgeverijtje op de kop tikken daarentegen… Veel succes!

  Like

 2. ik wil er zeker ook eentje bestellen – heb enkele jaren geleden een zaaikalender besteld via site Diana’s Mooie Moestuin – hebben die (denk ik) zelf uitgegeven in een mooie vorm. Misschien zijn daar tips te halen van illustrator, uitgeverij, soort papier, enz….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s