Onze Aarde Vieren – Enthousiasme in tijden van klimaatverandering

Eind 2019 deed ik samen met een collega mee met de Klimaatgesprekken van de gemeente waar ik werk. Ik weet dat onze planeet er erg aan toe is, maar besef dat we ons leven toch nog kunnen redden. Wetenschappers vertellen ons hoe we dat kunnen doen.  Ze brengen het alleen wat ‘moeilijk’ over en dat schrikt ons, gewone mensen, af.

De collega werd wanhopig omdat het gemeentebestuur de ernst van de situatie niet inzag en geen echte acties wilde ondernemen. Via mail vroeg hij me om eens goed na te denken. Hij vond dat ik een boek moest schrijven. Geen moeilijk boek, iets verstaanbaar, hoopvol waardoor mensen ‘goesting’ krijgen om de klimaatproblematiek van onze planeet aan te pakken.

Eerst moest ik heel hard lachen. Dat kon ik toch helemaal niet?!

Maar het liet me niet meer los. De collega had zijn zaadje geplant maar meer input van hem, kwam er niet meer. Zo’n project wilde ik echter niet alleen doen en dus vertelde ik mijn droom aan Karen,  onze voorzitter van Velt Neer Brabant. Zij zag mijn ogen blinken, ging helemaal mee in mijn verhaal en werd even enthousiast. We werden een schrijversduo.

En toen brak er een wereldwijde pandemie uit. Het werd zeer druk op mijn werk in de zorg en de eerste maanden overheerste Covid ons een beetje. Maar we bleven lezen en opzoekingen doen over de problematiek van onze planeet.

We ontdekten dat al vele mensen de weg naar de ‘oplossingen’ ingeslagen zijn. Er begint vanalles te groeien waardoor het voor Moeder Aarde goed gaat uitdraaien. Het is alleen nog een beetje te stil rondom deze projecten. Er worden geen megagrote reclamecampagnes voor gedaan. Want er kan niemand specifiek rijk van worden. Nochtans gaan we er allemaal rijker van worden.  En daarom willen wij het graag met iedereen delen!!!

We deden de interviews met deze mensen via videocall. Want omwille van de lockdown mochten we niemand fysiek ontmoeten. Eigenlijk waren deze gesprekken als een  medicijn voor ons. Ook al werden we als sociale mens beknot, wij haalden enorm veel energie uit de online ontmoetingen die we hadden. En we schreven en schreven … en belden met elkaar … soms tot wanhoop van onze huisgenoten. ‘Zijn jullie woorden nu nog niet op?!’ vroegen die soms.

En nu is ons kindje af! Het werd zeer snel opgepikt door uitgeverij Stichting Kunstboek. Zij waren benieuwd over hoe wij onze Aarde willen vieren en ze waren gecharmeerd door ons hoopvolle verhaal. We voelden tijdens onze gesprekken met de uitgever heel  snel aan dat we op dezelfde golflengte zaten.

Kom je graag meer te weten over Nuova, onze Moeder Aarde?  Het boek ‘Onze Aarde Vieren – Enthousiasme in tijden van klimaatverandering’ (ISBN 978-90-5856-674-4) is verkrijgbaar in de boekhandel vanaf eind oktober voor 24,95€.

Vanaf 30.8.2021 tot 10.10.2021 te koop als pre-sale pakket via http://www.ortiga.be. Je krijgt dan voor 24.95€ een gesigneerd exemplaar door ons beiden  en een limited edition ‘Onze Aarde Vieren’ tisane gratis thuis bezorgd uiterlijk 1 week voor de officiële release datum.

ISBN 978-90-5856-674-4

44 thoughts on “Onze Aarde Vieren – Enthousiasme in tijden van klimaatverandering

 1. Een heel dikke proficiat met jullie “schrijfsel” !
  dat boek wil ik zeker lezen !
  Maar eerst nog een vraagje (als milieu bewuste mens) :
  We lezen de laatste jaren meestal boeken op onze e-reader..
  is er ook een e-book versie voorzien ? (zo ja, dan wacht ik met het gedrukte boek te kopen en koop liever het e-boek).

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik probeer in het dagelijks leven al veel rekening te houden met moeder aarde, o.a. door geen boeken meer te kopen op papier of naar de bib te gaan. Voor dit boek wil ik wel een uitzondering maken. Het gebeurt niet elke dag dat je een auteur persoonlijk kent.
  Veel succes met de verkoop, jullie werk mag beloond worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik juich voor jullie! En ik ben ook wel benieuwd wat die klimaatgesprekken van de gemeente waren. Voor wie was dat? Lees ik het goed dat het an sich geen succes was, behalve dat daar dit boek uit voortkwam wat natuurlijk wel een succes is – understatement.

  Like

  • Die gesprekken waren voor het gemeentebeleid en afgevaardigden van verenigingen uit de gemeente. Alleen de natuurverenigingen waren er. De laatste avond was voor alle inwoners. Ik denk dat we toen met zo’n 50 mensen waren. Er kwamen wel interessante voorstellen. En de gemeente heeft ondertussen serieus geïnvesteerd in fietsinfrastructuur. En gaat een klimaatneutraal bouwproject neerzetten. Maar de collega heeft wel gelijk, het is nog te weinig. Het is zo’n moeilijke materie allemaal he …

   Like

 4. Hilde, wat ziet jullie boek er – alleen al van buiten – mooi uit!
  Ik ben ook benieuwd naar de inhoud en zou graag het pre-sale pakket willen bestellen.
  Ik lees bij mijn Friese proviciegenoot Jan/Afanja dat je vanuit Nederland niet via de website kunt bestellen.
  Mag ik ook een mailtje sturen naar karen@ortiga.be?
  Hartelijke groeten van Zem.

  Like

 5. Hallo,

  ik heb wel interesse in jullie aanbod (inhoudelijk en ook het aanbiedingspakket) Als je mij de nodige info geeft voor de betaling zorg ik hier voor – en jullie dan voor de verzending??

  Met vriendelijke groeten,

  Dufraing Marc Middenstraat 44 2400 MOL 0495/52.02.22 Kijk ook op http://www.vakantiehuisinfrankrijk.be

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s