Infuus

Nee, deze titel heeft niks te maken met mijn job in de zorg. 😉

Wel met mijn bijberoep. Ja, zot hè, ik ben nu een schrijver in bijberoep. Heb een ondernemingsnummer moeten aanvragen en mag nu net als andere kleine zelfstandigen klungelen met papieren en paperassen. Oh help, ik krijg daar koorts van!

Maar allee, we wijken af. Een boek schrijven, deden Karen en ik eerst voor de fun maar dat ging ons zo goed af dat Stichting Kunstboek ons oppikte. Wie had toen gedacht dat ik als gevolg daarvan voor publiek ging moeten spreken? Had ik dat geweten, …

Karen is dat al gewoon maar op 21 november is het mijn vuurdoop in Infuus – Theehuis in Ternat. We gaan daar een interactieve lezing geven, een boekvoorstelling ‘Onze Aarde Vieren’. Ik heb daar best wel wat zenuwen voor, mijn verlegenheid speelt me parten.

Daarom gingen we gisteren al eens kennismaken. Karen had er een levering van tisanes te doen en zo kon ik ook al eens Eric, de sympathieke uitbater van Infuus, ontmoeten. Eric is een goedlachse man met baardje en pet die leeft voor zijn zaak. We werden verwend met thee en koffie en gezellige babbels tussendoor.

We bleven er een hele voormiddag om onze boekvoorstelling voor te bereiden. Werken in zo’n theehuis, da’s echt wel het aangename aan het nuttige koppelen hoor. De gezellige inrichting, zitten tussen de mensen die van een drankje kwamen genieten, de zon die door het grote raam naar binnen scheen, het uitzicht over Eric zijn kruidentuintje, ik kon dat daar wel uithouden.

Heb je goesting om onze eerste lezing mee te maken? Dan ben je welkom op zondag 21 november om 14 u. Graag inschrijven via de website van Infuus Ternat.

50 thoughts on “Infuus

 1. Spannend zeg. Ik herinner me mijn eerste toespraak als teamleider op een familieavond in het verpleeghuis. Een groep van zo’n 70 mensen, bloednerveus was ik en ik ging blijkbaar steeds sneller praten. Tot er iemand op stond en vroeg of ik langzamer kon praten. Ik kon ter plekke door de grond zakken☻Ik hoop dat het jou beter afgaat. Veel succes!

  Like

 2. Wat je ook doet, het is oké. Als het een optreden wordt om later nog eens goed over te lachen: helemaal oké. Als het een optreden wordt waarin je ontdekt dat je eigenlijk een podiumbeest bent: helemaal oké. Alles daartussen en daarrond: helemaal oké.

  Veel plezier en moed gewenst!

  Like

 3. Heel goed idee. Je zal zien, van tevoren heb je de nodige zenuwen, maar eens je bezig bent, valt vaak alle stress weg. Komt goed. En het lijkt een leuke locatie. Beetje te ver van hieruit, maar zeker de moeite!
  Succes!

  Like

 4. De spanning van te voren hoort erbij, Hilde.
  Je moet maar denken: “ik ben in een vriendelijke locatie met een aardige uitbater, je bent samen met Karen en je zult vrij zeker in een overwegend klimaatvriendelijk gezelschap verkeren”. Het zal vast een fijne avond worden!
  Hartelijke groeten van Zem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s