niet op de voorpagina vandaag

Een spijtige aanvulling op mijn vorige bericht. Toeme toch! We moeten echt sneller in actie schieten, we lopen allemaal gelijk ratten in de val. 😥

Low Impact Man

Dit zou een hoofdpunt moeten zijn in alle kranten en nieuwsuitzendingen vandaag. Een nieuwe studie over het overschrijden van de grenzen van vervuiling. Samen met alles wat we al weten over de planetaire grenzen is dit bijzonder verontrustend nieuws.

Het concept van planetaire grenzen werd in 2009 bedacht door de wetenschappers van het Stockholm Resilience Center. Een poging om zo accuraat mogelijk weer te geven hoe het zit met cruciale indicatoren die de gezondheid van de planeet in kaart brengen. Bij de eerste editie waren nog verschillende vakken leeg bij gebrek aan voldoende betrouwbare data. De update van 2015 (figuur links) bracht voor het eerst ook de situatie van de biodiversiteit in kaart. Binnenkort zal de meest recente versie verschijnen met ook gegevens over ‘nieuwe entiteiten’, dan gaat het over plastics, forever chemicals (PFOS) en andere stoffen die door de mens in het leefmilieu zijn gebracht. Recent zijn daar de

View original post 362 woorden meer

15 thoughts on “niet op de voorpagina vandaag

 1. Als particulier doe ik wat ik kan. Ik zeg wel: kán. Een elektrische wagen kan ik me niet veroorloven, bijvoorbeeld. Net zo min als een thuisbatterij. De regering werkt tegenwoordig alles uit op de gewone burger terwijl de luchtvaart, de industrie en de scheepvaart de grootste boosdoeners zijn doch ongemoeid worden gelaten.
  Ik vrees dat je predikt in de woestijn zolang er geen grondige mentaliteitsverandering komt, het geld en de macht regeert en het volk wordt beschouwd als uit te melken plebs.
  Een grondige vergroening? ’t Is nog niet voor direct, mevrouw.

  Like

  • En toch blijf ik vechten als een duiveltje in een wijwatervat meneer. Want hoe meer ik erover lees, hoe meer ik besef dat het niet 5 voor 12 maar 3 uur ‘s nachts is. En wij kleintjes hebben echt wel veel meer macht dan we beseffen. Ik wil niet depressief het hoofd laten hangen of mijn kop in ‘t zand steken. Onze planeet is veel te mooi!

   Like

   • Jij steekt zeker je kop niet in het zand Menck! Dat weet ik omdat ik je ondertussen al een heel klein beetje ken. En ik voel me ook soms enorm machteloos (vandaag nog). Maar ik vind van mezelf dat ik dan moet vechten en erover moet vertellen. Zie onze Moeder Aarde zo graag.😉

    Geliked door 2 people

 2. Ik vind je strijdvaardigheid bewonderenswaardig! Wat ik alleen niet begrijp is dat als het zo erg is allemaal, het niet veel meer op tv of in het nieuws te zien is. Is dat de macht van het grote geld? Ik heb een huurhuis, kan dat zelf niet verduurzamen, zonder auto is het ook bijna niet te doen, maar een elektrische nog niet te betalen voor ons. Dus blijft, afval scheiden, de fiets zo veel mogelijk nemen, minder vlees eten, geen kunstmest, veel insecten naar mijn tuin lokken en dat soort zaken……….Een druppel op een gloeiende plaat

  Like

  • Ik begrijp dat ook écht niet Margriet! De massa wordt zo dom gehouden. Ik vrees dat dat te maken heeft met kijkcijfers moeten halen. Dan moet ik altijd denken aan Armand Pien (onze vroegere Belgische weerman) die niet mocht vertellen dat de radioactieve deeltjes vanuit Tsjernobyl tot bij ons dreven.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s