Mooie plantencombinaties in maart

Ooit begon Lievesgarden er mee en ik deed haar al een paar keer na. Deze keer heb ik er aan gedacht om ook in de vroege lente eens wat foto’s te nemen.

Crocus vernus ‘King of the Striped’ BIO met Narcissus ‘Sailboat’ BIO
Allesbehalve een ‘schoon pelouse’, geen ‘groene woestijn’ maar wel voedsel voor vroege bestuivers

Het bloemrijk graslandje is in oktober gemaaid en nu staan de biobloembollen in bloei. Ze zijn het eerste voedsel voor hommels en vroege bijen. Daarom is het belangrijk dat ze zonder vergif geteeld zijn. Het duurt jaren eer het gif uit zo’n bol weg is en elke keer die bloemt, wordt het aangeboden aan onze vroege bestuivers. Zij sterven daarvan.

nog krokussen en narcissen

Anemone blanda met Narcis ‘Tête-à-Tête’ BIO en Crocus ‘Ard Schenk’ BIO
Onze Marans haan achter Helleborus

‘Grooten’ heet onze haan. Hij kan serieus kraaien en dat heeft jongste zoon geweten. Zaterdagnamiddag lag hij op de tuinbank in de zon nog een beetje ‘uit te kateren’ terwijl Grooten van zijn oren aan ’t maken was. Oudste zoon en ik waren bij jongste zoon gaan zitten en die lag wat te grommelen dat de haan veel te veel lawaai maakte. Wij plezier natuurlijk. Grooten kraaide nog eens extra hard. En toen richtte jongste zoon zich op en met pretlichtjes naar ons en een kwaad oog naar de haan, riep hij: “Komt dat hier eens doen!” Zijn broer kwam niet meer bij. En Grooten … die kraaide voort. 🙂

26 thoughts on “Mooie plantencombinaties in maart

 1. Heerlijk, zo’n veldje waar je die bolletjes kwijt kunt! Ik heb voor die vroege brommertjes 25 bio krokusjes geplant, meer kon ik er niet kwijt. Nu staan ze voor ‘t eerst in bloei. Vandaag kwam er een aardhommelkoningin meermaals voorbij, maar de bloemen interesseerden haar niet…😄 Ik zou van het grasveldje achter de tuin graag zo’n paradijsje als het jouwe maken, maar daar maait de gemeente steeds, helaas…

  Like

  • Ai. En kan je niet een afspraak maken met de gemeente? Wij hebben aan onze gemeente biobloembollen van Velt verkocht. Misschien staan ze er wel voor open om wat later te maaien? Als je krokussen en vroege narcissen zet, mogen ze maaien vanaf juni (als het loof afgestorven is)
   In jouw tuin kunnen de brommertjes gelukkig al terecht!🥰

   Geliked door 1 persoon

   • Wat zou ik graag willen dat de gemeente voor dat soort dingen openstaat… Helaas doen ze hier vooral aan het kappen van (inheemse) bomen en planten van uitheemse op onmogelijke plekken… Maar misschien moet ik weer eens een poging wagen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s