Lievesgarden

Moet ge nu es weten waar ik geweest ben?! Ha nee, ja, ge weet het al, van in de titel. 😉

Al jaren volg ik Lieve haar prachtige tuinblog en was super benieuwd naar haar tuin. Maar op de vraag of die ook te bezoeken was, antwoordde ze dat ze omwille van haar leeftijd geen opentuindagen meer deed.

Maar toen was er de oorlog in Oekraïne die Lieve en haar man Herman enorm naar de keel greep. Ze dachten eraan vluchtelingen in hun huis op te vangen. Maar door hun 81-jarige leeftijd lieten ze dat idee toch maar varen. Toch wilden ze iets doen en besloten dan hun tuinpoorten nog eens open te zetten en hun passie te delen met het grote publiek.

Lievesgarden is een romantische cottagetuin met 17 verschillende borders en tuinkamers. De tuin is 20 are groot en de eigenaars hebben hem volledig zelf ontworpen. De serre en een biologische moestuin is het paradepaardje van Herman. Lieve heeft hem daarvan wel een stukje ontfutseld en er een grassen- en prairieborder van gemaakt. Lievesgarden is een echte ‘verzameltuin’: meer dan 560 verschillende vaste planten, 130 verschillende heesters, 40 verschillende variëteiten rozen en enkele eenjarigen. De waterpartijen vond ik heel gezellig. En de secret garden zou ik zonder Lieve haar hulp nooit gevonden hebben. In de verschillende tuinkamers vind je gezellige zithoekjes en vlinders, hommels, bijen, kikkers, salamanders en egels voelen zich er helemaal thuis.

Ik vond het zo tof om Lieve eindelijk eens in ’t echt te zien. Hoe ze kan praten over haar planten, ze is zo’n gepassioneerde dame. Ook jongste dochter was in de tuin aanwezig met een tentoonstelling van haar abstracte schilderijen. Her en der vonden we een mooi tuinornament of een bloemschikkunstwerkje.

De inkom van 2,5 € gaat integraal naar het Consortium 12-12 voor Oekraïne. Lieve verkoopt ook zelfgekweekte planten voor het goede doel. Ge kunt u voorstellen dat ik daar dus zonder schuldgevoelens mijn koopdrang toeliet.

Lievesgarden in de Bosstraat 68 b in 1742 Sint-Katherina-Lombeek is nog open op 10 en 31 juli, 14 en 28 augustus en 11 september van 14 tot 17 uur. Ik ga zeker nog eens terug want Lieve heeft me nog plantjes beloofd. 😉

36 thoughts on “Lievesgarden

  • Weet echt niet wat te antwoorden op je lovende woorden. Voor ons en vooral voor mij staat werken in de tuin gelijk met genieten, schilderen met planten, onbewust luisteren naar de vogels, het gezoem van de hommels en bijen en iedere dag weer andere diertjes en insecten ontdekken. Tuinieren en yoga echt de max. Gisteren hebben we 124 tuinbezoekers gehad gedurende de 4 uren openstelling. Wat een feest om vele vroegere tuinbezoekers terug te zien. Gedurende die 15 jaar openstelling, en hun jaarlijks soms meermalig bezoek, waren er velen echte tuinvrienden geworden.
   Ik vond onze ontmoeting zeer tof, toch wat anders dan bloggen, Kijk al uit naar de volgende.
   Fijne week.

   Geliked door 3 people

 1. Een tuin van 20 are … daar kan een mens normaal gesproken alleen maar van dromen. Maar wat een klus om dat op die leeftijd te onderhouden. Ik ben één en al bewondering. Lijkt me prachtig om daar eens wat rond te struinen. Jammer dat Sint-Katherina-Lombeek net wat te ver van huis is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat leuk dat je Lieve kon bezoeken. Ik had geen idee dat ze al zo’n hoge leeftijd heeft. Nog meer respect voor haar en haar man om zo’n tuin te onderhouden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s