Velt Ecotuindagen 2023 in Groengenot

Rondleidingen, demo’s en beestjes speuren in ecotuin Groengenot

Op zondag 4 juni 2023 van 10 tot 17 uur, tijdens het weekend van de Velt ecotuindagen, gaan ook in de Zwaluwstraat 72/1 in Malderen de tuinpoorten open. Groengenot is een ecologische en klimaatbestendige tuin, maar bovenal een tuin om van te genieten. Velt is de vereniging voor ecologisch leven, tuinieren en koken. Ze organiseert elk jaar tijdens het eerste weekend van juni deze tuinhoogdagen. Meer dan 250 tuineigenaars in Vlaanderen, Brussel en Nederland doen hieraan mee.

Allemaal samen

De afdeling Velt Neer-Brabant, insectenwerkgroep Voelspriet van Natuurpunt en Oxfam Londerzeel hebben de handen in elkaar geslagen om er in Groengenot een onvergetelijke dag van te maken.

genieten

Sinds 2009 genieten Hilde en Franky samen met hun kinderen, hond en kippen van deze tuin. Hilde is vrijwilliger bij de lokale afdeling van Velt en tuiniert zonder pesticiden. Naast haar job als nachtverpleegkundige is ze co-auteur van het boek ‘Onze Aarde Vieren – Enthousiasme in tijden van klimaatverandering’ en gaat ze binnenkort aan de slag als vrijwillige ‘Tuinranger’ voor gemeente Londerzeel. Ze wil graag tonen dat tuinieren zonder gif niet moeilijk of lastig is.

op een luie manier

Kom je graag te weten hoe je op een ‘luie manier’ een nieuwe bloemenborder aanlegt? Wandelen in de bloemenweide? Ontdekken hoe een ecologische zwemvijver werkt? Hoe je regenwater kan opvangen en in de tuin houden? De serre ontdekken? Of leren hoe je als moestuinier nooit meer moet spitten? Er worden meerdere rondleidingen gegeven, gespreid over de dag.

en verwend worden

De plaatselijke Velt-afdeling is aanwezig met een boekenstand en zelfgekweekte plantjes. Insectenwerkgroep Voelspriet van Natuurpunt komt kriebelbeestjes en waterleven determineren. Je kan een demo van Ortiga meepikken over hoe je een natuurlijke anti insectenroller kan maken. Dorst gekregen tijdens je bezoek? Ook de vrijwilligers van het Oxfam-café staan te popelen om je te verwennen.

gratis en vrijblijvend

Je kan gratis een kijkje komen nemen. Inschrijven is niet nodig. Mogen we jou verwelkomen?

Meer info:https://velt.nu/groengenot

24 thoughts on “Velt Ecotuindagen 2023 in Groengenot

 1. Zoals je weet kunnen wij de velt tuinen niet bezoeken daar wij in Nederland zijn met onze VVPV-afdeling.. Ik vind dat heel spijtig. Wij wensen jullie heel veel succes en prachtig weer. Fijne week.

  Like

 2. Het ziet er zeer aantrekkelijk uit.
  En alles op een luie manier: dat is onze redding, Hilde!
  Jammer dat het zo’n eind weg is, anders was ik zeker van de partij geweest. Dank zij jouw verslag t.z.t. kunnen we uiteraard digitaal aanwezig zijn ; – )
  Hartelijke groeten, Zem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s