“Smossen”…

Heel toevalig heb ik ontdekt wat het is : “smossen” in de tuin.  Onder de bloembakken aan het tuinhuisje begonnen plantjes te groeien die ik niet  direct herkende.  En die worden dan niet uitgetrokken.  Eerst moet ik weten wat het is.  En dit is het resultaat geworden : een bloemenzee tussen mijn stenen.  De plantjes die het jaar ervoor in de bloembakken stonden, hadden zich uitgezaaid.image

Dit kon interessant worden!  Waarom niet doelbewust “smossen”?  Zoals u al begrepen heeft, is “smossen” , morsen met zaadjes op de verhardingen in de tuin.  Die zaadjes komen dan tussen de voegen terecht en kunnen ontkiemen.  Op die plaats kunnen dan geen onkruidjes meer groeien want de plaats is al ingenomen.  Hehe!   Vorige zomer probeerde ik het met steenanjertjes.  Ik heb wel in het begin wat water gegeven zodat de zaadjes konden ontkiemen.  En na een tijdje kwamen er blaadjes piepen.  Spannend!  De plantjes zien er nu zo uit en dit jaar zullen ze de eerste keer bloeien.  Ik ben benieuwd!image

Zo wordt een saai, doods terras toch heel levendig.  Doordat we niet spuiten met allerlei gifstoffen kunnen deze plantjes de kans krijgen.  En ik vind het heel ontspannend om te ‘priegelen’ tussen de stenen, plantjes ontdekken en laten staan of niet laten staan…

One thought on ““Smossen”…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s