De kippenwoonwagen

’t was zo’n druilerige zondagnamiddag zoals nu toen de lieve wederhelft en ik met de auto ergens naartoe reden.  Mijn blik was zoals altijd op de tuintjes gericht en ineens zag ik het staan : een versleten woonwagentje gemaakt van een oude driewielskar.  ‘Wauw!’ riep ik uit, ‘zo iets tof!’  Toen passeerden we het karretje en zag ik de achterkant.  Daar hing een bordje ‘te koop’ op.  ‘Stop, stop!’ riep ik.  Mijn schat dacht al dat hij iets aangereden had ofzo en drukte met bonzend hart op de rem.  ‘Dat karretje is te koop.  Zou dat niet tof zijn voor onze kippen?’ zei ik stilletjes, toch wat verschoten van zijn snelle reactie.  Hij zag mijn glinsterende ogen en begon te lachen.  Ik zag hem zo denken : ‘o jee, daar gaat ze weer!  Wat gaan we nu weer beleven?!’  Maar hij stapte toch mee uit en we gingen wat naderbij kijken.  Het telefoonnummer genoteerd en terug thuis heb ik dan gebeld.  Ik heb het gekocht.imageOm het thuis te krijgen, dat was een ander paar mouwen.  Mijn vader wilde het wagentje wel achter zijn tractor hangen, maar de verkoper was bang dat het daarvoor niet stevig genog meer was.  We konden het ook op zijn remorque zetten maar daarvoor was het te breed.  Dan maar een bevriend garagist gecontacteerd en met zijn takelwagen zijn we het woonwagentje gaan halen.  En heel avontuur, we hadden beziens.  image

imageOndertussen hebben we het wel wat opgekalefaterd.  Ik heb het eens goed gereinigd van binnen en van buiten met de hogedrukspuit.  Mijn schoonvader heeft het geschilderd.  De buurman is de banden komen oppompen.  En ik heb er kipjes op getekend.  Ons meisjes zijn er super gelukkig in!  ’s Avonds als het nog wat warm is om al te gaan slapen, zitten ze regelmatig gezellig samen op hun overdekt terras.  Of als het regent, kruipen ze onder de woonwagen, lekker droog.  Ze hebben ook nog nooit last gehad van luisjes in het hok.  Ik denk dat dat komt omdat de vloer en wanden gemaakt zijn van glad materiaal, ( betonplaat).  Ik leg ook regelmatig lavendeltakjes in hun slaapkamer.  Die geur zouden de luisjes ook niet lekker vinden.  Zo word ik alle dagen beloond met lekkere verse eitjes uit onze kippenwoonwagen…image

5 thoughts on “De kippenwoonwagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s