Pastinaak…

Vanavond eten we worteltjes met, nee geen erwtjes maar … pastinaak.  Zo krijg ik deze nieuwe, oude groente verkocht aan de jeugd in ons gezin.   Ook in een lekker groentesoepje willen ze ze wel.  Moeke moet hier dikwijls nogal creatief zijn om de kroost een beetje gezond te laten eten.

Pastinaak dus…  Deze witte, dikke vlezige wortels heb ik al jaren in mijn moestuintje.  Ik kreeg de zaadjes ooit van Rob (van zijn pastinaakplanten wel te verstaan).  Het is zo’n gemakkelijke groente, gewoon zaaien en wachten.  In de winter, als je bijna niks anders meer vers kan oogsten, zijn ze op hun best.  De smaak ligt een beetje tussen onze gekende wortelen en peterselie, vind ik.image

Tussen de regenbuien door ben ik daarstraks even de schatten gaan opdelven.  Een adrenaline-shot krijg ik daarvan!  Met de schop en de handen lekker in de aarde en daar vanavond een maaltijd van bereiden.  Meer moet dat niet zijn!

3 thoughts on “Pastinaak…

  1. Hier zijn ze maar één jaar gelukt, en toen waren de woelmuizen er mee weg. Ik probeer elk jaar opnieuw, want wij vinden het een heerlijke groente. Ook lekker in stoofpotjes of puree.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s