Luie tuinier-techniek

Ik heb een hekel aan spitten!  Veel te saai, zwaar en moeilijk werk.  Daarom komt de visie van Velt me heel goed uit : spitten is niet goed voor het bodemleven.  Om een nieuwe border in het gras aan te leggen gebruik ik dan ook graag de ‘karton-techniek’.  Niks gras afplaggen en rugpijn van het spitten.  Nee, gewoon grote kartonnen dozen meebrengen van het werk.  Die op het gras leggen en daarop de inhoud van de compostbak.  Elke keer als ik daarna het gras afrijd, leg ik het grasmaaisel erbij.  En dan met een drankje erbij… genieten en wachten…

image

De kartontechniek…

image

Meestal begin ik met deze techniek in de zomer.  Het volgende voorjaar is alles verteerd.  Dan ga ik er eens met de hark door en dan het ‘zwaarste’ maar plezantste werk : plantjes zetten…

Een variatie op deze techniek is de ‘oude-zwembadjesmethode’.  Aan onze poel staan heel veel brandnetels.  Daar heb ik een kapot zwembadje op gelegd zodat de brandnetels op ’t gemakje kunnen verteren.imageHier kan de tijd ook weer zijn werk doen…

2 thoughts on “Luie tuinier-techniek

  1. Pingback: Maand na maand : onze poel in maart. – groengenot

  2. Pingback: Trampoline mooi integreren in de tuin… – groengenot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s