Maand na maand : onze poel in juni.

veltecotuin_hilde-1-52Het natte weer van de voorbije maanden was voor dit stukje tuin super.  De poel bruist van leven.  De paddenvisjes hebben allemaal pootjes gekregen en zwermen uit over heel de tuin.  De kids van ’t Streukke duiken hier regelmatig met hun neus in het gras als ze weer zo’n springertje ontdekken.  Zalig!image

De laatste weken horen we zelfs terug een kikker kwaken in de poel en sinds gisteren hoor ik er twee.  Heb ze wel niet gevonden.  Als ik met camera in de aanslag probeer dichterbij te komen, zwijgen ze verschrikt.  Tot ik weer verder ga.  Achter mijn rug beginnen ze dan terug te kwaken, de sloebers.veltecotuin_hilde-1-49

Het gras staat zalig hoog, kan het nog niet over mijn hart krijgen het al te maaien.  De wilde margrietjes, boterbloemen, teunisbloemen, blaassilene,… staan nog zo heerlijk te bloemen.  Als het zonnetje schijnt, is het hier een hemel voor libellen, zweefvliegen, hommels, bijtjes en andere kriebelbeestjes.  Zalig om naar te kijken!  Met de lieve wederhelft en een theetje in de hand, kom ik hier dan even genieten.  Het paradijs in de eigen tuin…veltecotuin_hilde-1-53

3 thoughts on “Maand na maand : onze poel in juni.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s