Trampoline mooi integreren in de tuin…

20160605 Ecotuindag Groen Genot © Mieke Vasseur-232Jaren geleden kregen we dit groot gevaarte voor de communie van de tweede zoon.  Toegegeven, de kids hebben er al heel veel plezier van gehad.  Maar ik had het er niet mee.  Ik geraakte er net niet onder met de grasmachine.  En om het spel te verzetten, was het veel te zwaar.  Het is dan ook nog eens verankerd in de grond.  Beroepsmisvorming van de lieve wederhelft die verzekeringsmakelaar is.😜

Mijn eerste oplossing was : afspannen met een kippendraadje en ons konijn eronder zetten.  Die had geen probleem met al die springende kinderen.  Maar met de komst van ons Karoo, toen een enthousiaste puppy was dat geen optie meer.  Ze bleef maar rond de trampoline draven haar jachtinstinct volgend.  Maar het konijn vond dat echt niet leuk!

Ik had al aanbiedingen gezien van tuinaannemers die er verhardingen onder legden.  Later, als de kids uitgesprongen zijn, kan je daar dan een terrasje van maken.  Maar dat vond ik geen oplossing voor ons.  Wij hebben al verhardingen genoeg en op die plaats wil ik geen terras.

En dan, op een nacht in mijn bed, toen ik niet kon slapen na een reeks nachtshiften, zag ik het licht.  Als ik er nu eens bosaardbeitjes onder plantte!  Die groeien liefst in de schaduw en zijn zeer goede bodembedekkers.  Deze keer deed ik het niet met de kartontechniek want ik wilde direct resultaat.  Ik ‘schupte’ het gras vanonder de trampoline, haalde plantjes bosaardbeien elders uit de tuin en plantte ze met 50 cm tussenruimte.  In een seizoen werd het een heel tapijt onder de trampoline.veltecotuin_hilde-1-14

En dat tapijt heeft een dubbele functie.  Het is mooi en geeft een verzorgde indruk.  En de kids hebben er ook plezier van.  Als ze moe zijn van het springen, duiken ze onder de trampoline en gaan ze aardbeitjes snoepen.  Iedereen tevreden… image

 

8 thoughts on “Trampoline mooi integreren in de tuin…

 1. Resultaat is inderdaad mooi. Hoeveel plantjes heb je dan gezet om zo snel een mooi bedekt tapijt te krijgen? Ik zit nog met zoveel naakte plekken in de tuin en met die vele regen is het moeilijk onder controle te houden. Steeds veel werk om te wieden…

  Like

 2. Steeds met een halve meter tussen ongeveer. Hoeveel plantjes, weet ik niet meer. Heb er hier genoeg he. Dus als je dit ook ergens wil doen, geen plantjes gaan kopen he, Karen! Kom maar langs hier dan. In ruil voor een gezellige babbel, krijg je zoveel je er nodig hebt.😘

  Like

  • Ja hoor! Ze zijn helemaal goed gebleven tot we de trampoline afgebroken hebben. (De kinderen zijn er te groot voor nu)
   Bosaardbeitjes hebben echt schaduw nodig. Groot gelijk dat je plantjes wil ipv kunstgras. De kinderen zullen dat plezant vinden: springen en snoepen. 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s