Korenbloemen…

Zo enthousiast gelukkig als een klein kind voelde ik me, toen ik ze ontdekte.  Ik kwam van een zwoele nachtshift en wandelde nog even door de tuin om te bekomen.  En toen zag ik ze!  Twee korenbloemen in ons bloembollenweitje!

IMG_2135

Ik had ze er niet zelf gezet.  ’t Is te zeggen, toch bijna niet.  Zeven jaar geleden, toen we de Tamme Kastanje daar aangeplant hebben, had ik rond de stam de grond ‘grasvrij’ gemaakt.  Daar een eenjarig bloemenmengsel ingezaaid.  En daar waren korenbloemen bij.  Maar ondertussen waren die al een tijd terug verdwenen.

IMG_2133

En nu, jaren later, stonden ze ineens enkele meters verder, zomaar tussen het gras!  Toch echt veel boeiender dan kort geschoren, kapot gespoten gazonnetjes he…

IMG_2136

Ook Oranje Havikskruid staat nu te pronken in het gras.  Maar hier heb ik echt bedrog gedaan.  Die heb ik wel aangeplant…

IMG_2138

8 thoughts on “Korenbloemen…

 1. Een zwoele nachtschift? Dat klinkt redelijk kinky 🙂
  Neen, mooie plant die korenbloem. In ’t vorige berichtje ga je aan dat je een geranium in dat graslandje zou aanplanten, ik zou dat niet doen (tenzij je Geranium pratense aanplant, een echte weidegeranium (ik heb daar waarschijnlijk zelfs zaad van wat later in ’t jaar).

  Like

 2. Ik ontdekte vorige week de paarse ochtendster.. op mijn dagelijkse wandeling. Ik moest ze googlen.. en stelde daarna vast dat ik gele morgendsterren heb in mijn eigen tuin.Vandaag nam ik een pluizenbol mee naar huis van de paarse variant. Duim je mee ?

  Like

  • Dat gaat zeker goed komen, Liebest! Zo is die in onze tuin ook terecht gekomen jaren geleden. Gewoon in onze kruidenspiraal gezaaid. Ondertussen vind ik er op andere plaatsen in de tuin ook. Mooie planten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s