Tomatendieven? Nee, tomaten… dieven.

Ik moet toegeven, een volleerde moestuinier ben ik echt niet.  Ik heb het meer voor de ecologische siertuin.  Lekker wild, veel flora en bijgevolg ook fauna.

Maar deze winter meegedaan met een zadenruil met andere tuinbloggers.  En zo heb ik me eens gewaagd aan tomaten.  Ik kreeg zaadjes van Galina’s, Orkado, Marion en Ceman.  Dit zijn buitentomaten, want een serre heb ik (nog) niet.  Dankzij het goede weer doen die het heel goed en ik was er best wel fier op.  Tot gisteren!

Lang geleden dat mijn vader nog eens tot vanachter in de tuin gewandeld was.  Maar toen hij gisteren mijn tomaten zag, kreeg hij een acute lachkramp.  “Wat is dat, jong?” gierde hij.  “Een tomatenoerwoud?!”  “Ge moet uw dieven eruit doen.”  Ik vond dat ik dat gedaan had, af en toe had ik wel wat stengeltjes in de oksels verwijderd.  Maar blijkbaar moet dat elke week en tja…  Ik ben nogal een luie tuinier, he.

Ik ga hier echt geen foto van mijn oerwoud posten.  Want deze morgen heb ik op youtube een filmpje van Angelo Dorny (Hoe dief je tomaten) gekeken en ik ben effenaf beschaamd. Gewapend met snoeischaar en lavameel ben ik dan mijn moestuintje ingetrokken en met pijn in het hart heb ik geknipt en geknipt.

En zie hier het resultaat : een proper tomatenhofke…

IMG_2263IMG_2264IMG_2266IMG_2265

11 thoughts on “Tomatendieven? Nee, tomaten… dieven.

 1. Ik heb de Ceman, Galina’s en Orkado’s ook van Eddy gekregen en heb daar eigenlijk nog niet veel aan moeten dieven maar wel al van de orkado’s en galina’s gegeten. Dit jaar had ik zelfs besloten van de tomaten in de serre eens niet te dieven, maar ben het uiteindelijk toch beginnen doen wegens plaatsgebrek. Ik ben al allerlei argumenten voor en tegen het dieven tegengekomen … mijn conclusie : doen wat het best aanvoelt 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. De buitentomaten zijn dit jaar even vlug als in de serre. Ja, die dieven ge moogt ze niet uit ’t oog verliezen !
  Prachtige kloeke planten in je tuin!
  Bij mij zijn er niet genoeg bijtjes op bezoek geweest, denk ik in mijn serre.
  Weinig trossen en ver uiteen.
  Je bent goe bezig Hilde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s