Ze zijn ‘al goe bezig’

Wat doe je in tijden van Corona? Als alle afspraken en geplande evenementen wegvallen? Je afzonderen en genieten van de natuur…

In de poel was er van afzonderingsmaatregelen geen sprake. Er was daar een bruisend feestje aan de gang. Verschillende koppeltjes die van elkaar niet konden afblijven, jonge gasten die op zoek waren naar een meisje, haar besprongen maar zich dan toch bedachten en het bij een ander probeerden. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Een echte orgie was dat daar! Sommige jongens probeerden zelfs anderen die een meisje hadden, eraf te trekken om er zelf op te kruipen! Ik moest denken aan een gezegde van de zonen en hun vrienden: “Het is niet omdat er een keeper in de goal staat, dat ge niet kunt scoren.” Ge moet dat echt eens doen: aan het water gaan zitten en padden ‘die bezig zijn’ begluren.

Wat kunt ge nog doen in tijden dat ge sociale contacten moet mijden? Gaan wandelen in de natuur. We deden onze botten aan, de hond aan de leiband en stapten via trage wegen in ons dorp naar de weide van de Kerkfabriek waar vorig najaar nieuwe bomen werden aangeplant. Het werd een avontuurlijke wandeling ook al zijn we maar één keer onder de prikkeldraad moeten kruipen.

Hier draaiden wij om, ’t leek ons iets te vochtig aan de tegenliggers te zien…
Klein Hoefblad gevonden onderweg

Ook mijn duifje heeft precies de lente in haar bloed. Ze gaat steeds in het kippenhok op het nest zitten kirren. Maar een eitje komt er niet. Ze is ondertussen heel tam geworden. Ik kan haar bijna aaien…

Ook dit diertje heeft de hete zomer van vorig jaar overleefd. Ik ben zo content! Volgens waarnemingen.be is het met 99% zekerheid kamsalamander.

27 thoughts on “Ze zijn ‘al goe bezig’

 1. Het is een slechte film waarin we nu beland zijn met dat Corona.Gelukkig mogen we nog naar buiten om van dit soort moois te genieten…..

  Like

 2. Even dacht ik dat jullie door het ijskoude water waadden…..

  De natuur genieten, daar is nu tijd en ruimte voor. Ben ik nu pessimistisch als ik vrees dat ze ons ook dit binnenkort zullen afnemen voor het goede doel? Net zoals in Spanje?

  Wat moet, moet gebeuren! En tijd brengt zeker raad.

  Like

  • Haha nee hoor. Het water wás ijskoud hoorden we. En de ondergrond ongelijk waardoor de dames enkele keren dreigden hun evenwicht te verliezen. We zijn blijven staan tot ze veilig aangekomen waren.😉

   Like

 3. Ja, de tuin is nu een goede plek om afleiding te zoeken en om mooie dingen te zien gebeuren.
  Ik heb hier nog geen kikker of pad gezien, ik hoop dat ze nog komen.
  Bijzonder, dat kamsalamandertje in je tuin!
  Nu ga ik ook lekker in de zonnige tuin kijken en scharrelen.
  Hartelijke groeten van Zen.

  Like

 4. Mensen met een tuin(tje) zijn gezegend tijdens deze coronale maatschappelijke stilstand. Je zult toch afhankelijk zijn van een flatje met balkon in een grote stad, ik moet er niet aan denken.
  Mooi om te zien dat de padden het al zo druk hebben daar bij jou.
  Hier heb ik de kikker intussen wel weer gespot, maar de salamanders heb ik nog niet kunnen ontdekken in of bij de vijver.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s