Mooie plantencombinaties in mei

Een projectje waar ik vorig jaar ook al wat in gedeeld had. LievesGarden begon ermee en er waren nog tuinbloggers die volgden. Wie doet nog mee? (Deze foto’s zijn nog van de vorige maand, mei)

Paeonia ‘Sarah Bernhardt’ met Damastbloemen erachter. Ik ben zot van damastbloemen, vooral van hun geur ’s avonds
ongekende Pioenen met Akeleien
Limnanthes douglasii op de voorgrond met Akeleien en gele Meconopsis erachter
Uitzicht vanuit de keuken
Silene dioica ( dagkoekoeksbloem) met damastbloemen
Allium christophii met Salvia nemorosa ‘Viola Klose’ en Erysimum ‘Constant Cheer’

34 thoughts on “Mooie plantencombinaties in mei

 1. Mooie combinaties, Hilde. Ik zie op de eerste foto in de achtergrond een serre staan en daarnaast nog een constructie (die in één van de andere foto’s ook op de achtergrond verschijnt). Pergola voor kiwibessen?

  Like

  • Nee, gelukkig niet. Die kiwibessen da’s hier geen succes. Ik heb er nog geen ene gezien. Ze staan aan een andere boog waar ik nu ook rozen tegen gezet heb. (Ai toeme, weer een voorzet😉). De constructie die je ziet is mijn fruitkooi met aalbessen, stekelbessen en aardbeien. Er staat een druivelaar tegen die dit jaar de eerste keer zal dragen (hoop ik)

   Like

   • Voor een totaal niet-kenner ben jij dat in mijn ogen wel. Ik heb me altijd geschaamd in onze tuin. We modderen maar wat aan en kennen er niets van. Het is bij ons wat wild daardoor en als het teveel scheelt snoeien we wat bij.

    Geliked door 1 persoon

   • Geschaamd in je tuin?! Maar Bea toch! Zolang je geen gif gebruikt, moet je je voor niks schamen! Laat de natuur maar zijn. Je moet er juist fier op zijn dat je tegen de ‘kleinburgerlijkheid’ durft in te gaan en de tuin wild laat! Veel meer mensen zouden dat moeten doen. Doe maar lekker voort zo en geniet ervan!😘

    Geliked door 1 persoon

 2. Het is een paradijsje, die tuin van jullie! Echt prachtig.
  Dat veldje met de Limnanthes douglasii vind ik werkelijk schitterend. Ik lees dat dit plantje niet van te droge grond houdt, zo te zien aan de weelde van de planten héb je ook geen echt droge grond.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Like

  • Jawel Zem, ik heb droge zand-leem grond. Toen ik het plantje kreeg en de Nederlandse naam zag, dacht ik dus ook dat het niet zou lukken. Maar ze doen het hier schitterend, komen elk jaar terug mooi op dezelfde plek. Daaraan zie je dat je niet steeds op een beschrijving moet afgaan maar gewoon proberen hè…

   Like

   • Monet ging bewust op zoek naar de schoonheid van de natuur, en dan vooral in zijn eigen tuin in Giverny maar ook in de prachtige landschappen van Normandië. Zijn enige doel was het vastleggen van het visuele aspect van de alledaagse werkelijkheid, zonder gepsychologiseer daaromtrent. Het loutere en pure genieten, kortom.
    Ik moest er meteen aan denken toen ik je plantencombinaties zag.

    Tja, en dan dat bloggen, hè. Ik vergelijk het wat met seks op mijn leeftijd: ik denk er heel veel aan maar praktiseer het een stuk minder dan vroeger. 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s