De bloemenweide

Zo’n bloemenweide, dat is een gerief jong! Ge moet uw gras niet afrijden en ge kunt u daar met een boekske achter verstoppen …

Iedereen was er hier eerst tegen want dat was veel te slordig, vonden ze. Maar als je daar met de grasmachine paadjes rond en door maait, krijg je een mooie structuur en is je tuin ineens zoveel meer dan een saai biljartlaken. Geniet even mee …

31 thoughts on “De bloemenweide

 1. Ik ben fan, Hilde. De echtgenoot (nog) niet. Zo’n bloemenzee zou hier prachtig passen bij de schapendraad achteraan. Daarachter ligt de beek en een streepje landschappelijk waardevol gebied.

  Like

  • Hey Lise, ik maai (maar steeds met pijn in het hart hoor) in juli als de meeste bloemen uitgebloeid zijn. Met de zeis en niet te kort. Dan komt beemdkroon en knoopkruid nog eens in bloem. Dan eind oktober nog eens met de zeis. En dan ga ik er met de grasmaaier op de hoogste stand over. Omdat er ook biobloembollen staan. Als in het voorjaar de krokussen dan in bloei komen, staat het gras niet te hoog. Het hooi voer ik af (voor de kippen) zodat de grond verschraalt en bloemen meer kans krijgen tov de grassen.

   Like

 2. De grasstrook langs het fietspad achter mijn huis wordt nu ook niet meer gemaaid.
  En inderdaad de natuur geeft langzaam haar schoonheid weer te kijk.
  Onderdrukte planten mogen nu eindelijk hun bloemen laten zien.

  We hebben een insectenhotel gebouwd.
  Volgend jaar verwachten we nog meer natuur te ontdekken.

  Natuurvriendelijke groet,

  Like

 3. Mooi! Ik heb pas vorige week ontdekt dat knoopkruid bestaat, toen ik er eens naar ging kijken, in plaats van de snelweg paarse knop met die vorm –> distel in mijn hersenen te versterken, maar nu herken ik het hoor. 😉

  Like

 4. Dé methode om in een “schijnbare” chaos structuur aan te brengen: gemaaide of anderszins nette paden aan te brengen. De beproefde methode van één van dé voorlopers van natuurlijk tuinieren: Henk Gerritsen .
  Als zijn paden niet netjes waren vond men zijn tuin een chaos. Waren ze netjes, dan vond men zijn tuin ook netjes.
  Jij hebt dit slim toegepast, Hilde!
  Hartelijke groeten van Zem.

  Like

 5. Mooi…
  Een bloemenweide is zalig… Al staat ze er dit jaar bij ons nog vrij ‘schraal’ bij na die droge maanden.
  Mijn bloemenweide zeisen is trouwens één van mijn faboriete tuinkarweitjes. Bijna jammer dat je dat maar maximum twee keer per seizoen mag doen…

  Like

 6. Dag Hilde
  Zeer leuk… geweldige tuin… Wij hebben maar klein tuintje maar geniet van elke plantje en groentje dat groeit… ben wel fan van “wilde” tuin. Maar in klein tuintje oogt dit denk al vlug te druk ? Jouw idee?

  Like

  • Hey Christine, fijn je hier tegen te komen! Ik denk bij jouw vraag direct terug aan de reactie van Zem hierboven: zoals Henk Gerritsen werken met paadjes. Ik zou een sterke structuur maken, bv in de vorm van een karrenwiel of een ruit in een vierkant of zoiets paadjes maken. En in de stukjes grond ‘wilde’ planten en bloemen zetten. Een idee hè … Veel succes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s